Jos Verstappen trots op zoon: 'Vijftien overwinningen in een jaar ga je niet vaak meer meemaken' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen trots op zoon: 'Vijftien overwinningen in een jaar ga je niet vaak meer meemaken'

Jos Verstappen trots op zoon: 'Vijftien overwinningen in een jaar ga je niet vaak meer meemaken'

Jos Verstappen reageert op zijn zoons vijftiende overwinning van dit jaar. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi wist Max Verstappen opnieuw te domineren en kwam hij met een verschil van bijna negen seconden richting Charles Leclerc over de streep. Een sterke afsluiter van een dominant jaar, maar de vader van de coureur van Red Bull Racing geeft aan dat het komend jaar wel langer spannend mag blijven.

Het was een hele spannende race, ook al was het kampioenschap al lang beslist. ‘Iedereen was natuurlijk aan het kijken naar het gevecht tussen de nummer twee en drie in het kampioenschap’, begint vader Verstappen bij Viaplay. ‘Maar voor mij was natuurlijk Max de belangrijkste. Vijftien overwinningen in een jaar ga je niet meer vaak meemaken, dus daar moeten we echt van gaan genieten’, vervolgt hij trots.

Na Verstappens vertrek vanaf pole heeft hij in Abu Dhabi bijna elke ronde van de race aan de leiding gelegen. ‘Hij heeft het gewoon fantastisch gedaan, hij is heel goed en controleert de banden heel goed. Dus wij genieten ervan’, vertelt Jos Verstappen over zijn zoon.

Jos Verstappen: 'Volgend jaar zouden gevechten tot het einde fantastisch zijn'

Begin dit jaar was het nog even spannend, omdat nog niet duidelijk hoe de auto's van verschillende teams zich dit jaar zouden gedragen. 'Er waren heel veel nieuwe reglementen en je weet natuurlijk niet hoe je eruit komt, maar vanaf het begin hebben we een goede auto gehad en gedurende het jaar verbeterden we steeds meer richting Max. Dit is het resultaat', vervolgt Verstappen.

Wat betreft komend seizoen zou de vader van de tweevoudig wereldkampioen het geen probleem vinden als er iets meer tegenstand was. ‘Om eerlijk te zijn denk ik dat het volgend jaar dichterbij elkaar zit. Dat is natuurlijk ook de bedoeling met deze reglementen. Ik vind het niet erg, ik hoop op mooie gevechten op circuit en een gevecht voor het kampioenschap tot het einde, zou fantastisch zijn.'

De vader van de Red Bull-coureur legt uit dat het nu wel even fijn is dat de winterstop is aangebroken. 'Hij is er een beetje klaar mee nu', verklaart hij. 'Met het kampioenschap binnen is de druk eraf en is het minder spannend. Voor Max was het belangrijk dat hij dat record verbrak met die overwinningen', eindigt Jos Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws