Horner blij met samenwerking met Ford: 'Ligt nog een enorme uitdaging voor ons' Formule 1
Formule 1

Horner blij met samenwerking met Ford: 'Ligt nog een enorme uitdaging voor ons'

Horner blij met samenwerking met Ford: 'Ligt nog een enorme uitdaging voor ons'

Christian Horner heeft aangegeven dat de samenwerking met Ford voorspoedig verloopt. De teambaas van Red Bull Racing merkt dat er op de achtergrond keihard gewerkt wordt bij Red Bull Powertrains en dat de belangrijkste mensen binnen Ford heel erg betrokken zijn bij het project. Dat stemt de mensen binnen de Oostenrijkse renstal alleen maar tevreden.

De ogen in de Formule 1 zijn na de seizoensfinale in Abu Dhabi vooral gericht op de testdagen in Bahrein in 2024. Echter kijkt mijn achter de schermen stiekem al naar het 2026-seizoen, wanneer er weer een grote reglementswijziging op de planning staat. Ditmaal gaan de reglementen van de motoren op de schop en zal Red Bull voor het eerst met een eigen krachtbron gaan rijden. Daarbij kondigde Red Bull aan het begin van het jaar aan dat het de hulp zou krijgen van autofabrikant Ford.

Tot en met 2025 mag Red Bull nog gebruikmaken van de Honda-krachtbron, die in de afgelopen jaren zeer betrouwbaar is gebleken. Het werk gaat echter onverminderd hard door. 'Er is zo veel gebeurd op de achtergrond, met name met Red Bull Powertrains', zegt Horner bij Motor Sport Magazine. 'Zij hebben gedurende het jaar enkele mijlpalen bereikt. En laten we niet vergeten dat 2026 niet eens zo ver weg is en dat er een enorme uitdaging voor ons ligt. Natuurlijk neemt dat ontzettend veel tijd in beslag als ik weer in de fabriek ben.'

Red Bull denkt nog niet aan leveren eigen motor

Het leek er geruime tijd op dat Red Bull een samenwerking aan zou gaan met Porsche. Op het laatste moment besloot de Oostenrijkse renstal echter de stekker uit de mogelijke samenwerking te trekken. De Duitse fabrikant wilde namelijk te veel in de ogen van Red Bull, waardoor de onderhandelingen werden stopgezet. De Volkswagen Group wilde met zowel Audi als Porsche de Formule 1 ingaan, maar uiteindelijk staat Audi er vanaf 2026 alleen voor. De fabrikant neemt namelijk het team van Sauber over.

In Ford vond Red Bull wel een partner die aan de eisen van het Formule 1-team voldeed. Horner is dan ook te spreken over de Amerikaanse autoleverancier. 'De samenwerking met Ford verloopt uitstekend. Het is geweldig om die betrokkenheid en dat enthousiasme te zien.' Zowel Bill Ford, uitvoerend voorzitter, als Jim Farley, de CEO van Ford, namen in de afgelopen weken een kijkje in de fabriek om de vooruitgang van het project te bekijken. 'Dat een merk en een OEM (Original Equipment Manufacturer, red.) als Ford erbij betrokken is, is een extra stap voor ons.'

Vanaf 2026 zal Red Bull dus met de eigen motoren, waar een Ford-sticker op zal zijn geplakt, gaan rijden. De krachtbronnen worden natuurlijk ook aan zusterteam AlphaTauri, dat met een andere naam zal racen, geleverd. Voorlopig denkt Red Bull nog niet aan andere klantenteams. 'Mochten we aantrekkelijk worden voor andere formaties, dan staan we er zeker voor open om in de toekomst te leveren. Maar zoals ik zei: we willen eerst zelf alles op orde hebben en onze strepen verdienen', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws