Wolff omarmt transparantie over connecties Red Bull en AlphaTauri: 'Niet lang over nagedacht' Formule 1
Formule 1

Wolff omarmt transparantie over connecties Red Bull en AlphaTauri: 'Niet lang over nagedacht'

Wolff omarmt transparantie over connecties Red Bull en AlphaTauri: 'Niet lang over nagedacht'

Verschillende teams maken zich zorgen over de nauwe samenwerking tussen AlphaTauri en zijn zusterteam Red Bull Racing, terwijl Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, aangeeft hier helemaal niet mee bezig te zijn. De Oostenrijker is ervan overtuigd dat de wereld van de Formule 1 transparant genoeg is.

AlphaTauri wist afgelopen seizoen van de laatste plek in het constructeurskampioenschap te stijgen naar een achtste plek, vlak achter Williams. Peter Bayer, CEO van AlphaTauri, heeft aangegeven dat het team zoveel mogelijk overdraagbare onderdelen meeneemt. Door de snelheid die AlphaTauri heeft gevonden na verschillende updates, kijken verschillende teams verdacht naar de samenwerking tussen AlphaTauri en Red Bull.

Wolff valt niks op

Wolff geeft echter toe niet te letten op de situatie bij AlphaTauri. ‘Ik moet eerlijk zijn, ik zag alleen dat (Yuki, red.) Tsunoda zesde was in de kwalificatie van Abu Dhabi en ze zijn sterk naar voren gekomen, wat me blij maakt voor de fans van AlphaTauri om met een hoogtepunt het seizoen te eindigen’, vertelt de Mercedes-teambaas tegen internationale media.

Ondanks dat Wolff zich nog nergens in heeft verdiept, maakt hij zich ook geen zorgen. ‘Dit is een transparante wereld’, benadrukt hij. ‘Ik heb nog naar geen enkel onderdeel gekeken en ik weet zeker dat anderen dat wel zullen doen. Maar eerlijk gezegd heb ik er nog niet lang over nagedacht,’ aldus de Oostenrijkse teambaas.

Focus op 2024

Voor nu richt Wolff zich op volgend seizoen. ‘Ik zou het niet als negatief zien hier in november in Abu Dhabi; we moeten afwachten wat er volgend jaar in Bahrein gebeurt en hoe het seizoen zal verlopen,’ vertelt hij. ‘We zullen zien hoe de auto volgend jaar met de Pirelli-banden omgaat, maar inhalen is moeilijker geworden en het draait allemaal om het managen van de temperatuur,’ geeft hij daarbij aan.

Ondanks dat de teambaas nog niet heeft gelet op de vooruitgang van AlphaTauri, was hij tevreden met de race in Abu Dhabi. George Russell wist een derde plek te halen, terwijl zijn teamgenoot Lewis Hamilton op de negende plek over de finishlijn kwam. ‘Ik zou graag races hebben zoals in Qatar, waar je gewoon voluit gaat,’ aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws