Verstappen coureur van het jaar bij Autosport Awards, ook Horner en RB19 in de prijzen Formule 1
Formule 1

Verstappen coureur van het jaar bij Autosport Awards, ook Horner en RB19 in de prijzen

Verstappen coureur van het jaar bij Autosport Awards, ook Horner en RB19 in de prijzen

Max Verstappen heeft opnieuw de prijs voor internationale coureur van het jaar bij de Autosport Awards in de wacht gesleept. De coureur van Red Bull Racing verbeterde dit jaar het recordseizoen van vorig jaar, waardoor deze onderscheiding niet uit kon blijven voor de Limburger. Verstappen is overigens niet de enige bij Red Bull die in de prijzen valt. Ook Christian Horner en de RB19 zijn namelijk in de prijzen gevallen.

Verstappen was samen met zijn RB19 ongenaakbaar dit seizoen. De coureur van de Oostenrijkse renstal pakte negentien overwinningen dit jaar en wist daardoor maar drie Grands Prix niet te winnen. De Nederlander werd aan het begin van dit jaar tweemaal verslagen door teamgenoot Sergio Pérez en tijdens de Grand Prix van Singapore ging Carlos Sainz er met de overwinning vandoor. De overige negentien races gingen allemaal naar Verstappen die daarmee zijn eigen record van meeste zeges in een seizoen wist te verbreken.

Tijdens de Autosport Awards ging de prijs voor internationale coureur van het jaar dan ook naar Verstappen. De Red Bull-rijder was op het moment van de ceremonie in Japan voor de Honda Racing Thanks Day en kon dus de prijs niet ophalen. In Abu Dhabi kreeg hij de prijs al overhandigd. 'Heel erg bedankt dat jullie op mij hebben gestemd', zegt Verstappen in een videoboodschap. 'Als team hadden we een fantastisch seizoen en dat is iets waar ik trots op ben. Ik ben heel erg blij en ik hoop dat alle aanwezigen een geweldige avond hebben.'

Horner en RB19 mogen ook prijs ophalen

Het feestje bij Red Bull beperkt zich niet alleen tot Verstappen, ook zijn teambaas mocht namelijk een prijs op komen halen. Horner won de John Bolster Award, die wordt uitgereikt aan een individu of groep die op technisch vlak een uitmuntende staat van dienst heeft in de autosport. Zo wisten Ross Brawn, Adrian Newey en Toto Wolff de prijs ook ooit binnen te slepen. De prijs voor Horner komt na negentien seizoenen in de Formule 1 en een succesvolle periode in de Formule 3000 waaraan hij meedeed met zijn eigen team Arden.

'Mijn vrouw heeft een sleutelrol gespeeld, net zoals alle partners, gedurende 22 races', zei Horner. 'Het einde van het jaar is bijzonder zwaar geweest. Wat het team heeft bereikt met 21 overwinningen in 22 races is buitengewoon. Ik wil Gianpiero Lambiase dit jaar feliciteren met wat hij heeft bereikt met Max en hoe hij is omgegaan met de humeurigheid van Max', grapte de teambaas nog. Ook de RB19 mocht nog een prijs ophalen. De bolide van Verstappen won de prijs International Competition Car of the Year.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws