Pérez baalt, maar is blij voor Verstappen: 'Heeft een geweldige race gereden' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt, maar is blij voor Verstappen: 'Heeft een geweldige race gereden'

Pérez baalt, maar is blij voor Verstappen: 'Heeft een geweldige race gereden'

Sergio Pérez baalt van zijn ongelukkige Grand Prix van Saoedi-Arabië. Na van poleposition te starten lag hij gedurende de openingsfase aan kop, maar maakte hij één ronde voor een safety car een stop. Dat kostte hem enkele posities, waarna een beter eindresultaat dan de vierde plek niet meer mogelijk was. 'Zo zit racen nou eenmaal in elkaar', geeft hij toe.

'Met name op dit circuit weet je dat het kan gebeuren', stelt de Mexicaan bij Sky Sports F1. Jeddah Corniche Circuit is uiteraard omringd door muren, wat betekent dat een foutje genadeloos afgestraft wordt. Pérez legt uit waarom Red Bull Racing voor een pitstop ging na iets meer dan een dozijn ronden: 'We hadden de marge voor de undercut. Het zag er allemaal goed uit, maar helaas crashte (Nicholas, red.) Latifi op het verkeerde moment voor mij.'

Pérez maakte een pitstop terwijl er geen sprake was van een safety car, zijn directe concurrenten deden dit wél onder een gele vlag, waardoor ze relatief aan de Red Bull-coureur tijd wonnen. Pérez viel terug naar de derde plek en moest na de safety car herstart ook nog eens Carlos Sainz laten passeren. 'Het doet pijn want we hebben alles gedaan wat we konden', geeft hij toe.

Dat hij Sainz een positie terug moest geven was te wijten aan het feit dat de coureurs elkaar tegenkwamen bij de uitgang van de pitstraat. Pérez kneep de Spanjaard af en werd benaderd door zijn team op de boordradio. 'Het team vertelde mij de positie terug te geven. Ik vond dat wel eerlijk', beargumenteert Pérez sportief.

Ook in slotfase kan Pérez niet terugslaan

Tegen het einde van de race ging het beter met de teamgenoot van Max Verstappen. 'Na de virtuele safety car won ik wat aan snelheid', reflecteert hij. 'Ik kwam dichtbij, maar toen kwam de gele vlag en was mijn kans weg in de laatste ronden.' Pérez kijkt dus terug op een weekend waar hij beslist niet tevreden over is, temeer omdat hij poleposition niet kon omtoveren tot een zege.

Wel spreekt hij van een positief weekend voor het team. 'Ik ben blij dat Verstappen de overwinning uiteindelijk gepakt heeft. Hij heeft een geweldige race gereden en top dat er een Red Bull op P1 stond in de kwalificatie én in de race.' Het concurrentievermogen van de Oostenrijkse renstal is dus verdienstelijk. Ze hebben aangetoond in de eerste twee races dat ze het Ferrari lastig kunnen maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws