Pérez dacht Verstappen af te kunnen troeven: 'Een miscommunicatie heeft ons de zege gekost' Formule 1
Formule 1

Pérez dacht Verstappen af te kunnen troeven: 'Een miscommunicatie heeft ons de zege gekost'

Pérez dacht Verstappen af te kunnen troeven: 'Een miscommunicatie heeft ons de zege gekost'

Sergio Pérez zag dat Max Verstappen in Azerbeidzjan sneller was, maar denkt dat hij voor de zege had kunnen strijden. Tijdens de eerste virtuele safety car had de Mexicaan de mogelijkheid om naar binnen te duiken voor een goedkope pitstop, maar wegens een miscommunicatie met Red Bull Racing gebeurde dit uiteindelijk niet. Had hij dit wel gedaan dan had de overwinning van hem kunnen zijn, denkt hij zelf.

'Ik ben niet helemaal tevreden, een miscommunicatie heeft ons de zege gekost', stelt Pérez bij de Chequered Flag-podcast. Daarmee insinueert de teamgenoot van Verstappen dus dat de overwinning voor hem binnen handbereik lag. 'Wanneer wij hadden gepit onder de safety car was het allemaal een stuk makkelijker geweest. Dat hebben we niet gedaan en dat was kostbaar.'

Het gat naar teamgenoot Verstappen was aan het einde van de wedstrijd zo'n twintig seconden, dus al had hij tien seconden bespaard met zijn pitstop-korting dan was het nog steeds maar de vraag of het voldoende was geweest om de snellere Nederlander achter zich te houden. Eén van de punten waarop Pérez het verloor, was de fase ná die eerste virtuele safety car. 'We moeten begrijpen wat er daarna gebeurde. Ik verloor veel grip aan de achterkant.'

'We kenden wat slechte stops en hadden problemen, maar we hebben alsnog de tweede plek binnen weten te slepen. Het was een goede dag voor ons als team', vervolgt de nummer twee in het kampioenschap op positieve toon. Al met al baalt hij dus niet van zijn race-weekend, maar wel weet hij dus dat er meer in had gezeten, was de communicatie voorspoediger verlopen.

Pérez genoeg snelheid om Verstappen te stoppen?

Was Pérez voor die vroege stop gegaan dan had hij aan het einde een bandennadeel gehad ten opzichte van zijn teamgenoot. Of het hem in die slotfase gelukt was om de aanstormende Verstappen achter zich te houden, weet hij niet. 'Ik denk dat Verstappen erg sterk was aan het einde. Het had weinig zin om tegen hem te vechten.' Daarom verdedigde Pérez ook niet toen zijn teamgenoot in bocht 1 een aanval plaatste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws