Internationale media looft 'gepolijste' Verstappen: 'Hij was erbij, zoals altijd' Formule 1
Formule 1

Internationale media looft 'gepolijste' Verstappen: 'Hij was erbij, zoals altijd'

Internationale media looft 'gepolijste' Verstappen: 'Hij was erbij, zoals altijd'

Max Verstappen boekte in Baku een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap. Mede door het uitvallen van de Ferrari-coureurs werd het een makkelijke middag voor de Nederlander, en zijn teamgenoot Sergio Pérez, die tweede eindigde. In de internationale media is er dan ook het een en ander geschreven over Verstappen. F1Maximaal.nl zet de meningen uiteen.

In Italië zag men hoe verschillende teams met een Ferrari-motor de strijd moesten staken. La Gazzetta dello Sport heeft het over de Azerbeidzjaanse vloek van Verstappen. Zo is het de eerste keer dat de Nederlander in Baku een podium haalt. De krant stelt verder dat Ferrari vaak de sterkste is op zaterdag, maar Red Bull de punten verzamelt op zondag.

Een voorbeeld die ze geven is dat Verstappen in de laatste vijf races 125 punten heeft gewonnen, terwijl Charles Leclerc er maar 45 wist te behalen, ondanks dat de Monegask vier keer pole pakte. 'Snel, volwassen en altijd gepolijst. Gisteren hielp de Red Bull strategie hem, maar de wereldkampioen was erbij. Zoals altijd. En het wereldkampioenschap begint bergafwaarts te gaan voor rivaal Leclerc', aldus de krant.

Karma voor Leclerc

'Maak nooit slapende honden wakker, zo luidt het oude spreekwoord dat zich uitstekend leent voor Ferrari en Red Bull. Leclerc had gewaagd om te zeggen dat hij meer van de Red Bulls zou hebben verwacht in de kwalificatie , en hij kreeg onmiddellijk te maken met karma. Ferrari kon de race niet uitrijden, Verstappen-Pérez eerste in Baku, en Verstappen nog verder eerste in het wereldkampioenschap', schrijft Corriere dello Sport.

Opnieuw Ferrari-cadeaus voor Red Bull

Het Duitse Auto Motor und Sport vindt dat Ferrari de zege opnieuw aan Red Bull cadeau heeft gedaan. 'Net als in Spanje en Monaco leidde Leclerc de race. Opnieuw behaalde hij niet zijn derde overwinning van het seizoen. Ferrari beroofde zichzelf van een kans om Red Bull omver te werpen met motorpech. De Scuderia heeft een probleem: geen team heeft in acht races zo weinig kilometers gereden. Red Bull maakt momenteel gebruik van elke zwakte.' Verder houden ze het kort over Verstappen, die een goede race heeft gereden volgens onze oosterburen. De Duitsers zijn vooral blij met de prestatie van landgenoot Sebastian Vettel.

De Spaanse media houden het kort over de Nederlander: 'Verstappen leidt het wereldkampioenschap, gevolgd door Perez en Leclerc. Red Bull overklast ook Ferrari in het constructeursklassement. Baku heeft het kampioenschap op zijn kop gezet waar de Nederlander, met vijf overwinningen in acht races dit seizoen, van heeft kunnen profiteren', schrijft AS.

Het faillissement van Ferrari

Bij de Fransen gaat het vooral over de prestatie van Fransman Pierre Gasly. Over Verstappen schrijft L'Equipe: 'Leclerc liet Pérez de leiding nemen in de eerste bocht. Zijn pitstop tijdens de safety car, die verband hield met het uitvallen van zijn teamgenoot, stelde hem in staat tijd te winnen op de Red Bulls, en de eerste plaats terug te winnen. Zou hij het tot het einde hebben volgehouden? We zullen het nooit weten, maar Verstappen verzilvert een cruciale 25-0 voor de titel. Dit is het faillissement van Ferrari, dat continu te maken heeft met problemen.'

In de Engelse media gaat het veel over de rugproblemen van Lewis Hamilton, en de pijn van teamgenoot George Russell. 'Geen snelste ronde van de winnaar, maar ook geen ramp zoals vorig jaar. Perez volgt hem met daarachter Russell, en Hamilton maakt er een Mercedes drie-vier van. Het is een grote overwinning voor Red Bull op een dag van rampspoed voor Ferrari, rekening houdend met de kosten van de uitval beurten van Sainz en Leclerc. Gasly wordt vijfde, Vettel zesde, Alonso zevende, Ricciardo houdt vast aan de achtste plaats, met Norris als negende en Ocon pakt het laatste punt als tiende', zo schrijft The Guardian.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws