Horner ziet door Mercedes-toneelstuk heen: 'Mijn coureurs zouden zo veel mogelijk bitchen' Formule 1
Formule 1

Horner ziet door Mercedes-toneelstuk heen: 'Mijn coureurs zouden zo veel mogelijk bitchen'

Horner ziet door Mercedes-toneelstuk heen: 'Mijn coureurs zouden zo veel mogelijk bitchen'

Christian Horner heeft geen boodschap aan de klaagzang van diverse coureurs omtrent porpoising. De Red Bull Racing-teambaas weet dat er een hele makkelijke manier is om van het probleem af te komen, en dat is door de rijhoogte van de bolide te verhogen. Dat teams zoals Mercedes het er zo dik bovenop leggen dat ze er ontevreden over zijn, ziet de Engelsman dan ook vooral als toneelspel.

'De makkelijkste manier om dit tegen te gaan is door de rijhoogte te verleggen', laat Horner weten volgens onder meer The Race wanneer gevraagd wordt naar zijn visie op de woorden van onder andere Lewis Hamilton en George Russell. 'Het team heeft de keuze om dat te doen', benadrukt hij. Doet een team dit niet dan is dat de verantwoordelijkheid van het team zelf.

Horner vervolgt: 'Je hebt een keuze in hoe hoog je je auto legt, niet? Je moet nooit in actie komen met een auto die niet veilig is.' Dat is een van de argumenten van sommige concurrenten - auto's met zoveel porpoising zouden een gevaar kunnen vormen op het asfalt. Zo zei Russell dat hij de bocht vanwege het stuiteren niet goed in kon schatten.

Horner verwacht eerlijke behandeling

Horner verwacht een eerlijke behandeling. Dat Red Bull er relatief weinig last van heeft, betekent dat dat ze tijd scheelt. Die tijd hebben ze zelf gevonden door porpoising weg te werken. Dat dit Mercedes niet lukt, lijkt hem verder niet te interesseren: 'Ik denk dat dit een onderwerp is voor de technische mannen. Er zijn bepaalde auto's die dit probleem enorm hebben, en auto's die er minder last van hebben.'

'Het lijkt mij oneerlijk om de teams die dit redelijk weggewerkt hebben te straffen ten opzichte van de teams die het niet weg weten te werken', benadrukt hij. Zelfs McLaren, dat van de grid het minste last lijkt te hebben van het fenomeen, voelde op het rechte stuk het stuiteren. Daniel Ricciardo zei dat hij nu een idee had van waar zijn collega's doorheen gingen.

Horner: 'Dat is allemaal onderdeel van het spelletje'

Dat Hamilton en Russell zich zo stellig uiten over het probleem schuift Horner vooral op het team af. Hij denkt dat ze geïnstrueerd worden om zich er met regelmaat over te laten horen om zo de politieke druk op te voeren. Sterker nog, Horner stelt dat hij het zelf exact zo aan zou pakken. 'Ik zou ze zeggen om zo veel mogelijk te bitchen op de boordradio en er zo'n groot mogelijk punt van te maken als mogelijk. Dat is allemaal onderdeel van het spelletje.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws