Horner denkt vaak terug aan crash op Silverstone: 'Max was toen echt in gevaar' Formule 1
Formule 1

Horner denkt vaak terug aan crash op Silverstone: 'Max was toen echt in gevaar'

Horner denkt vaak terug aan crash op Silverstone: 'Max was toen echt in gevaar'

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn in 2021 verwikkeld in een slepende titelstrijd. De twee vechten hard om de punten en soms gaat dat gepaard met botsingen en gevaarlijke situaties. Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt het soms met lederen ogen toe en zo vond hij de actie van Hamilton in Groot-Brittannië dan ook te ver gaan.

Ook Horner ziet in dat de strijd tussen Verstappen en Hamilton dit jaar spannender is dan ooit. 'Normaal gesproken heb je op dit moment van het jaar wel een duidelijke titelfavoriet in beeld, maar dat is nu helemaal anders. Ik vrees dat we echt pas in het allerlaatste weekend een wereldkampioen kunnen aanwijzen. Dat is echt onvermijdelijk. Dit Formule 1-seizoen komt op elk mogelijke manier in de geschiedenisboeken. Het is geweldig voor de fans, maar niet voor mijn slaapritme', knipoogt de teambaas in gesprek met LuxuryLondon.

De strijd tussen Hamilton en Verstappen is bij vlagen hard en onverbiddelijk, zo ondervond Horner hoogstpersoonlijk. Voor hem kwam die realisatie bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. 'In Silverstone veranderden er wel een paar dingen, ja. De crash van Max, veroorzaakt door Lewis, was heftig. Niet iedereen realiseert zich dat zo'n crash echt heel fout had kunnen aflopen. We hebben het namelijk wel over een impact van 51G en Max' stoeltje was gewoon door tweeën gebroken. Ook was Max een tijdje buiten bewustzijn en konden we geen contact met hem leggen. Vanaf dat moment wist ik waar deze kampioenschapsstrijd heen zou gaan, het hek was van de dam.'

Confrontatie in Italië 'minder gevaarlijk'

Vervolgens kwam het tot meer confrontaties tussen Hamilton en Verstappen, de één heftiger dan de andere. Ook bij de Italiaanse Grand Prix botsten de twee op miraculeuze wijze, waarbij de twee auto's op elkaar belandden. 'Dat incident was een stuk minder gevaarlijk, dat wel', stelt Horner. 'Het zag er misschien dramatisch uit, maar de snelheid van de impact was een stuk lager. Max' auto sprong de lucht in, maar gelukkig was er verder niet zoveel aan de hand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws