Verstappen wil de concurrentie verpletteren in McLaren-land: 'We willen sterk terugkomen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wil de concurrentie verpletteren in McLaren-land: 'We willen sterk terugkomen'

Verstappen wil de concurrentie verpletteren in McLaren-land: 'We willen sterk terugkomen'

Max Verstappen maakt zich op voor de Grand Prix van Groot-Brittannië en geeft aan dat het team na de vorige race in Spielberg genoeg had om te analyseren. In Oostenrijk eindigde de race niet zoals Verstappen en Red Bull Racing dat graag hadden gezien, maar ze hebben in Silverstone een nieuwe kans. Verstappen hoopt op een goed weekend.

Verstappen leek de race in Oostenrijk te gaan winnen, tot de laatste twintig ronden aanbraken. De drievoudig wereldkampioen was niet tevreden over het rijgedrag van de RB20 op de harde banden, die overigens ook een grote rol zullen spelen op Silverstone. Red Bull haalde hem naar binnen om terug te gaan naar de mediums, weliswaar een gebruikte set. Zijn pitstop was langzaam, en aangezien Norris direct meeging, zat hij er daarna nog maar drie seconden achter. De Brit liep snel in en viel aan, maar na een aantal ronden in gevecht met elkaar was het raak. Verstappen eindigde alsnog vijfde.

Zijn voorsprong in het klassement is voorafgaand aan Silverstone dus zelfs nog uitgebreid. 'Oostenrijk leverde niet het resultaat waar we op hoogten en er waren vel dingen uit de race die ikzelf en het team echt kunnen analyseren en aan kunnen werken om te verbeteren', steekt Verstappen van wal in de preview van Red Bull. 'Er waren enkele fouten in de race die ons echt veel kostten, maar we moeten ook kijken naar de goede momenten die we het hele weekend hadden, waaronder het winnen van de sprintrace en twee polepositions.'

Comeback maken in Silverstone

Verstappen maakte met name in de kwalificatie voor de hoofdrace indruk. Daar verpletterde hij de competitie met zeker vier tienden. Dat Norris het hele weekend al aan het verliezen was, leek een bron van frustratie te zijn. Uiteindelijke racewinnaar George Russell gaf bij Sky Sports aan dat 'Lando op zaterdagavond al niet te genieten was tijdens een potje padel'. Of Norris en Verstappen al hebben gepraat, is nog onbekend. De Nederlander gaf aan dat hij heus wel wilde praten, maar wellicht niet snel na de race. Eerst even afkoelen leek hem een betere zaak.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 crash
Zet het intense duel tussen Verstappen en Norris zich voort op Silverstone? 

De focus wordt in ieder geval al verplaatst naar de volgende race. 'Silverstone zal een speciale race worden, met een nieuwe livery op de auto', zegt Verstappen. 'Het is weer een thuisrace voor het team, dus we willen iedereen thuis in de fabriek trots maken', zegt de 26-jarige. Het hoofdkwartier in Milton Keynes zit immers binnen twee uur rijden van Silverstone. 'We analyseren wat we goed hebben gedaan en wat er mis is gegaan. Het is de laatste race van een zeer drukke triple header, dus we willen sterk terugkomen in Silverstone.'

20-jarige bestaan Red Bull

Na het mislopen van de zege in Oostenrijk is het daarom niet alleen belangrijk om een sterke comeback te maken, maar ook om een andere reden: 'We zijn klaar voor het weekend in Silverstone, vooral omdat het het 20-jarig bestaan van het team is, wat een viering voor ons betekent', legt Verstappen uit. 'Dit wordt dus een speciale race, met een speciale livery op de auto', sluit Verstappen af. Het weekend in Groot-Brittannië zal een 'normaal' weekend worden, met dus drie trainingen, de kwalificatie en de Grand Prix op zondag. De eerste sessie begint vrijdag om 13:30.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws