Horner geheimzinnig over upgrades in Imola: 'Dan moet je er heel veel vertrouwen in hebben' Formule 1
Formule 1

Horner geheimzinnig over upgrades in Imola: 'Dan moet je er heel veel vertrouwen in hebben'

Horner geheimzinnig over upgrades in Imola: 'Dan moet je er heel veel vertrouwen in hebben'

Christian Horner is overwegend tevreden met de situatie waarin Red Bull Racing zich momenteel bevindt. Ferrari is van de topteams duidelijk de snellere partij, maar de Oostenrijkse renstal kan als op één na beste team wel al aan een inhaalslag denken. Deze inhaalslag gaat er komen, al helemaal nu Red Bull de RB18 steeds beter leert kennen. Of dit gaat leiden tot upgrades in Imola, dat blijft de vraag.

Horner laat zich in gesprek met Motorsport Week uit over de seizoensstart van Red Bull en haar titelconcurrent, Ferrari. 'Ik denk dat zij een stuk eerder aan het project begonnen zijn dan wij', stelt hij over de Italianen, doelend op het feit dat zij zich niet op de titelstrijd van 2021 hoefden te richten, en daardoor afgelopen seizoen de nadruk al op het huidige jaar konden leggen.

'Tot op een zekere hoogte zijn wij ze momenteel dus aan het bijhalen', moet de Red Bull-teambaas toegeven. Voor hem is dit echter geen ramp: 'Het feit dat wij deze poging kunnen doen van het op één na snelste uitgangspunt is bemoedigend. We beginnen enkele van onze problemen beter te begrijpen.' Weet Red Bull onder meer de betrouwbaarheidsproblemen van de motor weg te werken dan heeft Red Bull wel degelijk een bolide waarmee ze races kunnen winnen.

Lees ook

Red Bull weet waar ze aan moeten sleutelen

Die zoektocht naar wat er beter kan, is Red Bull in Bahrein dus al gestart, en de eerste gevolgen hiervan moeten in de komende weken duidelijk worden. 'Het is allemaal een onderdeel van de ontwikkeling en evolutie van deze auto's. Naarmate we meer over de bolide te weten komen, en over hoe deze bijvoorbeeld met de banden omgaat, biedt dat een indicatie van de gewenste ontwikkelingsrichting.'

'In de eerste Grands Prix hebben we een goed beeld gekregen van welke kant we met de ontwikkeling op willen', benadrukt hij. Volgens Giedo van der Garde was een van de grootste pijnpunten voor Red Bull-coureur Max Verstappen dat de auto met name aan de voorkant weinig grip heeft. Dat betekent dat Verstappen tijd inlevert in de bochten.

Twijfel over upgrades in Imola

Zouden de eerste upgrades in Imola al kunnen komen? Horner bevestigt het niet, maar ontkent het ook niet: 'In een sprintrace-weekend heb je heel weinig tijd om je wijzigingen tegen het licht te houden', erkent hij. 'Voorafgaand aan de kwalificatie wordt er maar één sessie gereden. Dan moet je in je upgrades dus veel vertrouwen hebben.' Naast Ferrari lijkt dus ook Red Bull door te hebben dat het eerstvolgende Grand Prix-weekend in Imola niet het ideale moment is om upgrades mee te nemen.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws