Verstappen stippelt ontwikkelingstraject Red Bull uit: 'Daar moppert hij steeds over' Formule 1
Formule 1

Verstappen stippelt ontwikkelingstraject Red Bull uit: 'Daar moppert hij steeds over'

Verstappen stippelt ontwikkelingstraject Red Bull uit: 'Daar moppert hij steeds over'

Giedo van der Garde ziet dat Max Verstappen nog niet blij is met de Red Bull Racing RB18. De auto mist volgens de Viaplay-analist grip aan de voorkant, en dat vindt de Limburger niet prettig. Weet Red Bull die grip te vinden en haar topcoureur tevreden te stellen, dan verwacht Van der Garde dat dat Verstappens vorm ten goede zal komen.

'Ik denk dat ze (Red Bull, red.) vooral aan de voorkant van de auto moeten werken', laat de voormalig Formule 1-coureur los bij Motorsport.com. 'Je hoort Verstappen de laatste tijd steeds mopperen dat de auto niet goed instuurt en dat hij hem niet goed kan positioneren.' Dat is misschien wel het grootste pijnpunt dat Verstappen momenteel ervaart bij de RB18.

Verstappen is gewend aan bolides die enorm veel neerwaartse druk, en dus grip, aan de voorkant hebben. Met deze grip kan hij zijn Red Bull goed klaarzetten voor de betreffende bocht. Mocht dat hem dan wat grip aan de achterkant van de bolide kosten, dan heeft de Limburger daar doorgaans vrede mee. Nu zijn de rollen dus omgedraaid. 'Je hoort hem daar constant over klagen', is Van der Garde opgevallen.

Red Bull moet probleem Verstappen oplossen

Dit is dus iets waar Red Bull mee aan de slag moet. Weten ze de coureur meer grip te bieden aan de voorkant dan staat dat Verstappen toe om meer uit het materiaal te halen dan hij nu doet. 'Als die voorkant eenmaal gaat werken en Verstappen het weer naar zijn zin heeft, dan weet ik zeker dat hij snel weer races gaat winnen', concludeert hij bij het Nederlandse autosportmedium.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws