Horner geniet van 'bonus' na fout Leclerc: 'Veel punten kunnen afsnoepen' Formule 1
Formule 1

Horner geniet van 'bonus' na fout Leclerc: 'Veel punten kunnen afsnoepen'

Horner geniet van 'bonus' na fout Leclerc: 'Veel punten kunnen afsnoepen'

Het resultaat in Imola betekent veel voor Red Bull Racing en Christian Horner. De Oostenrijkse renstal pakte in het hol van de leeuw een één-twee. Bovendien kende Ferrari een zeer slechte thuisrace. Carlos Sainz stond in de eerste ronde al vast in de grindbak en in de slotfase maakte Charles Leclerc een fout, waardoor hij zijn podiumplek uit handen gaf.

Horner vond de race van Red Bull tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna één van de beste races ooit van zijn renstal. Bovendien kende het team ook een gelukje aan het einde van de race. 'Fouten zijn snel gemaakt', wordt de Red Bull-teambaas geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Maar Leclerc had natuurlijk zelf ook mazzel dat hij de race kon finishen. Voor ons is het wel een bonus. Hij eindigde niet op het podium en daarom konden we wat punten van hem afsnoepen.'

Na de slechte weekenden in Bahrein en Australië is de één-twee in Imola een zeer welkom resultaat voor Red Bull. Max Verstappen wist voor de tweede keer dit seizoen een race te finishen en voor de tweede keer leverde dit een overwinning op voor de Nederlander. 'Het is heel erg belangrijk om een goed aantal punten in te lopen op Ferrari. Dat hebben we kunnen doen in het coureurs- en constructeurskampioenschap. Dit resultaat nemen we mee en we willen er op voortborduren in Miami.'

Horner blij met Verstappen en Pérez

Tijdens het raceweekend heeft Red Bull enkele updates op de auto gezet. Dat was riskant, omdat de Formule 1-teams werden onderworpen aan het format van een sprintraceweekend. Het risico betaalde zich uiteindelijk uit en de teambaas is dan ook lovend over Verstappen en Sergio Pérez. 'Vanaf het begin zijn ze in de aanval gegaan. Het was echt geweldig wat Verstappen en Pérez hebben laten zien. We nemen heel veel zelfvertrouwen mee naar het aankomende Grand Prix-weekend', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws