Schiff: 'Red Bulls geloof in zichzelf heeft zich uitbetaald' Formule 1
Formule 1

Schiff: 'Red Bulls geloof in zichzelf heeft zich uitbetaald'

Schiff: 'Red Bulls geloof in zichzelf heeft zich uitbetaald'

Voormalig W Series-coureur Naomi Schiff verwacht een verhitte titelstrijd tussen Ferrari en Red Bull Racing. Hoewel Ferrari beter uit de startblokken schoot in 2022, heeft Red Bull in Imola veel punten goedgemaakt, en lijkt het met een update aan snelheid gewonnen te hebben. Dat belooft veel voor de rest van het seizoen.

'Deze titelstrijd is nog steeds volop gaande', laat de Zuid-Afrikaanse weten in haar analyse bij Sky Sports F1. 'Red Bull bracht een update, geloofde in zichzelf en dat heeft zich uitbetaald. Wat een geweldig resultaat', voegt ze daaraan toe. De Oostenrijkse renstal heeft indruk op haar gemaakt, deels omdat ze met de introductie van de wijzigingen in Imola een risico namen.

Vanwege het sprintraceformat had het team van Max Verstappen en Sergio Pérez immers maar één vrije training om te bepalen of de gewijzigde onderdelen het gewenste effect hadden. Dit was de reden dat onder meer Ferrari besloot zonder updates aan het Europese seizoen te beginnen, wat ze uiteindelijk de zege gekost kan hebben.

Red Bulls betrouwbaarheid

Schiff ziet bij Red Bull nog één pijnpuntje: 'Natuurlijk hebben ze dit jaar een DNF-ratio van ongeveer vijftig procent, dus qua betrouwbaarheid is het nog wat rommelig.' Door de euforie van de zege in Emilia Romagna zou Verstappen bijna vergeten dat hij de eerste en derde wedstrijd van het jaar niet uitreed vanwege een haperende motor.

Red Bull heeft met de introductie van haar verbeteringen een flinke stap gezet in snelheid. Het lijkt of het team nu definitief mee kan komen met Ferrari, dat tot Imola met de F1-75 over de dominante auto leek te beschikking. 'Ik durf te zeggen dat er een enorm gevecht aan zit te komen', zo luidt de voorspelling van Schiff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws