Horner gooit Lawson in het diepe: 'Dit is de F1: één training op één van de moeilijkste banen' Formule 1
Formule 1

Horner gooit Lawson in het diepe: 'Dit is de F1: één training op één van de moeilijkste banen'

Horner gooit Lawson in het diepe: 'Dit is de F1: één training op één van de moeilijkste banen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner weet dat Liam Lawson in het diepe wordt gegooid, maar dat is ook onderdeel van de Formule 1. De Nieuw-Zeelander neemt plaats in de auto van Daniel Ricciardo, die tijdens de tweede vrije training zijn middenhandsbeentje brak. Lawson krijgt dus maar één training om zich voor te bereiden om de kwalificatie, maar dat hoort er allemaal bij volgens Horner.

Kort na de crash van Oscar Piastri tijdens de tweede vrije training belandde Ricciardo ook in de muur. Nadat de Australiër uit de auto was gekomen had hij al last van zijn hand, en later werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een bot in zijn hand had gebroken en dit weekend dus zeker niet meer in de auto zou zitten. Daarom lost Lawson Ricciardo af, die in Abu Dhabi 2022 zijn laatste meters in een F1-auto heeft gemaakt. Horner geeft toe dat de 21-jarige een zware uitdaging staat te wachten gezien de beperkte training die hij dit weekend zal hebben, maar hij heeft vertrouwen in zijn kunnen.

'Daarom is hij hier', begint Horner bij Sky Sports over het debuut van Lawson. 'Hij is de reserverijder voor beide teams, voor precies een scenario als dit. Dus hij wordt meteen in het diepe gegooid, één oefensessie, in een auto die hij volgens mij nog niet heeft bestuurd, en dan de kwalificatie - op een van de moeilijkste circuits', vervolgt de Brit. 'Dit is de F1, je krijgt je kansen, het ongeluk van de ene persoon is de kans voor een ander. Maar ik weet zeker dat hij het goed zal doen.' Horner bevestigt dat er geen mogelijkheid was dat Ricciardo dit weekend terug zou keren in de auto.

Alles is mogelijk in Zandvoort: 'Mercedes lijkt er ook redelijk voor te staan'

'Het is erg jammer voor hem, want de sessie ging er goed', gaat Horner verder over Ricciardo. 'En de klap van het stuurwiel naar achteren is wat de schade heeft veroorzaakt. Jammer voor hem, maar fijn om te zien dat het goed met hem gaat. En hij is nog steeds in goede stemming', vervolgt de 49-jarige teambaas. 'Ik denk dat je gewoon van dag tot dag moet leven. Hij heeft een goed medisch team waarmee hij zal samenwerken. Deze jongens herstellen ongelooflijk snel. We zagen Lance eerder dit jaar met naar mijn mening wat meerdere breuken waren dan wat Daniel heeft. Hij is een stoere Australiër. Ik weet zeker dat hij er snel weer in wil stappen.'

Nadat de kopzorgen van Red Bull over Ricciardo waren opgelost, was er voor de Oostenrijkse renstal nog werk aan de winkel betreffende de racerij. 'Lando was snel, en uit onze analyse bleek dat Mercedes er ook behoorlijk goed uitzag. Natuurlijk hangt alles af van brandstofhoeveelheden en motormodi, dus het is erg moeilijk om te veel uit deze sessies te voorspellen. Maar je krijgt een trend en je kunt zien dat McLaren snel is geweest in de afgelopen paar races. Mercedes lijkt er ook redelijk voor te staan. Natuurlijk kan hier met wat weer van alles gebeuren', besluit Horner.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws