Verstappen kritisch als altijd: 'We moeten ons wel afvragen waarom dat zo was' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kritisch als altijd: 'We moeten ons wel afvragen waarom dat zo was'

Verstappen kritisch als altijd: 'We moeten ons wel afvragen waarom dat zo was'

Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing nog een aantal dingen moet analyseren voordat de ze de sprintrace ingaan, maar heeft er wel vertrouwen in dat alles goed gaat komen. De Nederlander was verbaasd dat hij de poleposition wist te pakken, maar neemt P1 toch wel graag in ontvangt. Naar zijn idee hadden de anderen vooral moeite met de laatste run op de zachte banden.

Verstappen was in SQ1 en SQ2 niet de snelste coureur op de baan, maar was dat wel op het moment dat het echt moest. In SQ3 deed hij één run op de softs, en daar was hij duidelijk niet tevreden mee. De drievoudig wereldkampioen mopperde over de boordradio en liet weten dat er nog wat dingen aangepast moesten worden, want zo was het helemaal shit. Ingenieur Gianpiero Lambiase reageerde niet veel later dat hij gewoon de poleposition had gepakt. 'Lol! Wat heeft de rest dan gedaan?' vroeg Verstappen zich af, die wel had verwacht dat iemand een betere run had gedaan dan hij. Ook teamgenoot Sergio Pérez kwam niet aan zijn tijd, de Mexicaan kwalificeerde zich op P3. Alleen Charles Leclerc kwam in de buurt.

De 26-jarige pakte toch poleposition, al was het maar een marge van een tiende. 'Op een baan als Miami maakt het een groot verschil als je banden opeens een beetje buiten het juiste venster zitten', legt Verstappen uit tegenover de internationale media. 'Maar ik denk dat de anderen moeite hadden met de laatste ronde op de zachte banden', gaat de Nederlander verder. 'We moeten een paar dingen analyseren en ons afvragen waarom het anders ging en voelde dan anders tijdens de kwalificatie. Het is belangrijk dat we alles voor zaterdag goed op orde krijgen.' Verstappen gaf tijdens de sessies op vrijdag ook aan dat de voorkant wat blokkeerde, al kon de wind ook een rol spelen. Hij mopperde ook een beetje over de grip, waardoor hij niet zo'n goede ronde kon rijden, naar eigen zeggen.

'Uitgangspositie maximaliseren op zaterdag'

De drievoudig wereldkampioen pakte zijn eerste sprintpoleposition van het jaar nadat hij die in China misliep. Toen begon het tijdens de sprintkwalificatie te regenen en had hij in zijn laatste run geen grip meer. Hij moest de race vanaf P4 aanvangen. In Miami start hij dus vanaf P1 en zal hij het veld naar de eerste bocht leiden, met Leclerc en Pérez op zijn hielen. 'We hebben een goede uitgangspositie voor de sprintrace, en hopelijk kunnen we alles maximaliseren op zaterdag', zegt Verstappen. 'Zodra de banden zich stabiliseren, dan moeten we weer op het juiste pad zijn', concludeert de Nederlander. Pérez voegt toe dat wat Verstappen eerder zei, over de zachte banden, inderdaad het geval was. 'We konden die band niet maximaliseren en we misten grip, waardoor alles veranderde', aldus de Mexicaan.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws