Horner is Mateschitz voor eeuwig dankbaar: 'Hij was echt de ruggengraat van het team' Formule 1
Formule 1

Horner is Mateschitz voor eeuwig dankbaar: 'Hij was echt de ruggengraat van het team'

Horner is Mateschitz voor eeuwig dankbaar: 'Hij was echt de ruggengraat van het team'

Christian Horner wil Dietrich Mateschitz dit weekend een laatste eer bewijzen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De mede-oprichter van Red Bull overleed op zaterdag op 78-jarige leeftijd na een lang ziektebed. Dat nieuws kwam hard binnen bij het team van Red Bull Racing aangezien het team dit te horen kreeg vlak voor de kwalificatie. Horner zal Mateschitz altijd dankbaar blijven voor het geloof door de jaren heen.

Red Bull gaat de laatste weken al door de mangel heen in verschillende media. Het nieuws van Mateschitz sloeg dan ook in als een bom. 'Dit is heel erg verdrietig', zegt een aangeslagen Horner voor de camera bij Sky Sports. 'Hij was echt een man uit duizenden. Hij heeft zulke geweldige dingen gedaan voor mensen binnen de motorsport. Hij had echt een prachtige visie en hij volgde altijd zijn dromen. Dat deed hij ook in de Formule 1. Hij heeft echt een verandering teweeggebracht.'

De teambaas van Red Bull is blij dat Mateschitz het tweede kampioenschap van Max Verstappen nog heeft kunnen zien. 'Heel mooi dat hij dat nog heeft kunnen meemaken. Hij was altijd onze grootste supporter en hij was echt de ruggengraat van dit team. Dat moeten wij ook vieren. We hebben alles aan hem te danken.' Mateschitz was in 2004 het brein achter de oprichting van het Formule 1-team. Toen nam Red Bull het team van Jaguar over.

Horner: 'Gaan de kwalificatie in zoals hij dat zou willen'

Red Bull heeft nog altijd de rest van het Grand Prix-weekend voor de boeg. De Oostenrijkse renstal gaat haar aanpak echter niet veranderen en hoopt de race van zondag gewoon te winnen. 'We gaan deze kwalificatie in zoals hij dat zou willen. Hij was heel erg gepassioneerd en wij willen hem een grote eer bewijzen. Hetzelfde zal gelden voor de race van zondag', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws