Red Bull-oprichter Mateschitz na lang ziektebed op 78-jarige leeftijd overleden Formule 1
Formule 1

Red Bull-oprichter Mateschitz na lang ziektebed op 78-jarige leeftijd overleden

Red Bull-oprichter Mateschitz na lang ziektebed op 78-jarige leeftijd overleden

Dietrich Mateschitz, de baas van Red Bull, is op 78-jarige leeftijd overleden, laat Speedweek weten. De mede-oprichter van het merk was al enige tijd ziek en er waren al geruime tijd speculaties over de gezondheid van de zakenman. Voorafgaand aan de kwalificatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten kwam het team van Red Bull Racing samen in het motorhome en daar werd het nieuws gedeeld.

In 1985 was de Oostenrijkse zakenman de mede-oprichter van een wereldberoemd energiedrankje. Mateschitz is daarnaast het brein achter de motorsportavonturen van het merk. Red Bull is groot geworden in de verschillende takken van de motorsport, met natuurlijk een team in de Formule 1. De Oostenrijkse renstal nam het team van Jaguar over in 2004 en begon toen aan een weg naar de top in de koningsklasse van de autosport. Een jaar later werd daar ook het team van Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.) aan toegevoegd.

Mateschitz was al enige tijd ernstig ziek. Hierdoor was de zakenman al ruim anderhalf jaar niet meer in het openbaar te vinden. Mateschitz was vaak een aandachtig toeschouwer van het voetbalteam RB Leipzig als de club het opnam tegen concurrent Bayern München. De Oostenrijker liet ook de MotoGP-race op de Red Bull Ring schieten in 2021 en 2022. Mateschitz probeerde zoveel mogelijk zijn kracht te bewaren en hij werd veel bijgestaan door doktoren.

Veel vraagtekens rondom Red Bull in CotA

Het Formule 1-team van Red Bull is in de afgelopen weken veel in opspraak geweest rondom het budgetplafond. Ook op de zaterdag tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten raakte de renstal weer in opspraak na de persconferentie, waar Christian Horner fel reageerde op de aantijgingen. Aangezien de teambaas net uit een gesprek kwam met Mohammed Ben Sulayem en alle medewerkers de motorhome in stuurde, dacht men dat hij nieuws vertelde rondom het budgetplafond. Horner deelde echter het nieuws van Mateschitz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws