Horner kan zich vinden in verhoging budgetcap: 'Een verantwoorde beslissing' Formule 1
Formule 1

Horner kan zich vinden in verhoging budgetcap: 'Een verantwoorde beslissing'

Horner kan zich vinden in verhoging budgetcap: 'Een verantwoorde beslissing'

Christian Horner is blij met het compromis dat is gesloten over de verhoging van de budgetcap. De Brit is al sinds halverwege de eerste seizoenshelft aan het pleiten voor verhoging door de inflatie waar de teams ook mee te maken hebben, maar kreeg tot voor kort nul op rekest. Nu is er toch een verruiming van het budget, waarbij de teams 4,3 miljoen dollar meer mogen uitgeven.

Tegenover GPFans laat de Brit weten te kunnen leven met het compromis dat is gesloten. 'Natuurlijk, het helpt. In het belang van het vinden van een compromis was het te veel voor een paar teams en niet genoeg voor de topteams', aldus Horner, die aangeeft dat het daarna vooral draaide om het vinden van een middenweg. 'Het ging er dus om een middenweg te vinden en het gaat niet alleen om dit jaar, maar ook om volgend jaar en de jaren daarna, dus het was een verantwoorde beslissing.'

De teambaas van Red Bull Racing is dan ook gelukkig dat de teams er samen met de FIA zijn uitgekomen. 'Ik ben blij dat er een compromis is gevonden, natuurlijk. Vanuit ons perspectief bedraagt de inflatie in het Verenigd Koninkrijk nu meer dan negen procent en wij opereren in een energiegestuurde bedrijfstak waar de inflatie 300 procent hoger ligt. Dat wordt één op één doorberekend in de levering van componenten die we hebben', zo legt hij uit waarom de budgetten verhoogd moesten worden om te kunnen overleven tot het eind van het seizoen.

Horner tevreden met uitkomst

Uiteraard had de teambaas zelf dan ook liever een hoger bedrag gezien, maar dat neemt niet weg dat hij tevreden is met de huidige aanpassing. 'De verhoging die is overeengekomen, is tenminste iets.' Eerder waren het vooral de topteams die vroegen om een verhoging van het budgetplafond, daar waar de kleinere teams vooral wezen op het feit dat de grote teams dan maar gewoon zelf minder kosten zouden moeten maken. Zij konden het immers ook gewoon bolwerken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws