Hamilton had voor tweede keer corona: 'Wil gewoon gezond thuiskomen' Formule 1
Formule 1

Hamilton had voor tweede keer corona: 'Wil gewoon gezond thuiskomen'

Hamilton had voor tweede keer corona: 'Wil gewoon gezond thuiskomen'

Lewis Hamilton was afgelopen winter niet alleen ziek van het verliezen van zijn wereldtitel, ook kende de Brit een nieuwe besmetting met het coronavirus. De zevenvoudig wereldkampioen heeft onlangs aangegeven een tweede keer ziek te zijn geweest van het virus, nadat hij in 2020 al de GP van Sakhir moest missen door een besmetting met COVID-19. Het is dan ook daarom dat hij nog altijd een mondkapje draagt.

'Het is een persoonlijke beslissing', zo laat hij weten aan Motorsport-Total wanneer hem gevraagd wordt naar het dragen van een mondmasker. 'Ik realiseerde me dat veel mensen om me heen ziek worden en ik wil zeker niet weer ziek worden. Dat heb ik al twee keer meegemaakt', zo refereert hij aan zijn tweede besmetting van afgelopen winter. 'Veel vrienden vertellen me dat ze COVID hebben, en bij sommigen is het erger dan bij anderen. En natuurlijk is Bono dit weekend ook niet bij me.'

De Brit, die toen de mondkapjes verplicht waren voorop liep in de strijd om deze ook daadwerkelijk te gebruiken, ziet dat ze volledig van het straatbeeld verdwenen zijn, en ook in de paddock. 'Niemand draagt een masker, dus draag ik een masker. Ik push mensen om te doen wat ze willen, maar aan het eind van de dag gaat het om hun gezondheid', zo waarschuwt de Mercedes-coureur. 'Ik wil gewoon gezond thuiskomen. Ik wil kunnen opstaan en trainen en de dingen doen die ik wil doen.'

Hamilton had last van eerste besmetting

Eerder was al bekend dat Hamilton besmet was met het virus tijdens het seizoen van 2020, toen hij vervangen werd door George Russell. Tijdens het weekend in Hongarije in het seizoen 2021 gaf hij al wel toe nog altijd last te hebben van zijn besmetting. Nieuw is dus dat hij tijdens de afgelopen winter nogmaals het virus op heeft gelopen. Of hij ook daarvan nog altijd de klachten van ondervindt is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws