Horner klaagt over topsnelheid Mercedes: 'Daar is iets vreemds aan de hand' Formule 1
Formule 1

Horner klaagt over topsnelheid Mercedes: 'Daar is iets vreemds aan de hand'

Horner klaagt over topsnelheid Mercedes: 'Daar is iets vreemds aan de hand'

Christian Horner lijkt er weinig van te begrijpen waar Mercedes ineens de topsnelheid vandaan haalt. Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas waren Max Verstappen te snel af in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. Daarmee heeft het team van Toto Wolff een optimaal resultaat binnengehaald en kan het nu gaan focussen op de race, waarin ze een slag kunnen slaan in het kampioenschap.

Het hoofddoel van Mercedes was om Bottas voor Verstappen te krijgen en Hamilton op poleposition, dat schrijft het Duitse Auto, Motor und Sport. Dat lukte ook, want Hamilton reed de snelste tijd van iedereen op Istanbul Park met achter hem Bottas. Wel heeft de Brit nog een gridstraf van tien plekken, waardoor hij als elfde aan de race zal starten, maar daarmee heeft hij de schade zoveel mogelijk weten te beperken.

'Daarom wilden we Lewis buiten het verkeer hebben'

Mercedes stuurde Hamilton in Q3 al vroeg naar buiten voor zijn laatste runs en gaf hem voor drie ronden aan brandstof mee. Een ingenieur van het Duitse team legt uit: 'Tijdens de eerste snelle ronde hadden we problemen met de bandentemperaturen in de eerste drie bochten. Daarom wilden we Lewis buiten het verkeer hebben, zodat hij zijn opwarmronde vrij kon rijden. Hij had extra brandstof voor een eventuele tweede snelle ronde aan boord.'

Uiteindelijk wist Hamilton in zijn eerste snelle ronde een tijd van 1:22.868 neer te zetten. Doordat er nog veel brandstof aan boord was, gaf hij daarmee ongeveer twee tienden weg. Ook Bottas had een snellere tijd kunnen noteren naar eigen zeggen. 'In mijn snelste ronde had ik te veel onderstuur in de laatste sector.' Daarmee verloor de Fin anderhalve tiende op de snelste tijd van Hamilton.

'Mercedes is extreem snel op de rechte stukken'

In dit geval kwam Red Bull er niet aan te pas. Christian Horner is daar nogal gefrustreerd over, omdat elke race telt voor Verstappen. 'Mercedes is extreem snel op de rechte stukken voor de downforce waarmee ze rijden', klaagt de teambaas van Red Bull. 'Dat constateren we al sinds Silverstone. Daar is iets vreemds aan de hand.' Het verschil in topsnelheid tussen Mercedes en Red Bull was 5 km/u.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws