Horner maakt zich nog geen zorgen: 'Vertekend beeld omdat sommige teams met drie sets reden' Formule 1
Formule 1

Horner maakt zich nog geen zorgen: 'Vertekend beeld omdat sommige teams met drie sets reden'

Horner maakt zich nog geen zorgen: 'Vertekend beeld omdat sommige teams met drie sets reden'

Volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was het beeld op vrijdag enigszins vertekend omdat andere teams de motoren verder open hadden geschroefd en met drie bandensets reden. Horner lijkt zich nog niet druk te maken betreffende de teleurstellende vrijdag van het team. Zo ging het in Imola ook, en daar wist Max Verstappen ook toe te slaan.

Red Bull had het lastig op vrijdag in Monaco, en het leek haast een copy-paste te zijn van het weekend ervoor, in Imola. Daar kampte Verstappen ook met balansproblemen en voelde hij zich niet helemaal comfortabel in de auto. Op zaterdag wist hij echter wel de poleposition te pakken, en op zondag kwam hij als eerste over de streep. Het weekend in Monaco in 2023 bewees dat Verstappen die Monaco Magic absoluut heeft, en dat hij dus weer voor een verrassing kan zorgen op zaterdagmiddag. 'Het beeld wordt enigszins vertekend doordat sommige teams drie sets, inclusief de zachte band, hebben gebruikt, dus we verwachten snel een beter beeld te krijgen terwijl de coureurs hard werken met hun ingenieurs', zegt Horner tegenover F1TV.

De teambaas is er niet van onder de indruk dat er direct wordt gespeculeerd over het einde van Red Bulls dominantie, of dat de concurrentie haar nu al heeft ingehaald. 'Er is altijd druk, maar mensen raken eraan gewend dat je wint, en we hebben 22 van de 23 races gewonnen, en na vorig jaar werd er een bepaalde verwachting gecreëerd', stelt Horner. 'We hadden echt wel verwacht dat het veld dichterbij zou komen. De andere teams zijn niet dom. Hun auto's zijn steeds meer op die van ons gaan lijken, en dan gaan de rondetijden ook op die van ons lijken', vervolgt de teambaas. 'De prestaties zullen fluctueren van circuit tot circuit. Ik denk dat het team na de lastige vrijdag in Imola geweldig werk geeft geleverd en Max deed het uitstekend, en daar lukte het hem ook.'

Horner laat niet veel los over Pérez' contract na teleurstelling in Imola

Terwijl Verstappen een zege op zijn naam kon zetten in Italië, kende Sergio Pérez niet zo'n sterk weekend. In de trainingen schoot hij een paar keer door het grind, en tijdens de kwalificatie wist hij Q3 niet te halen. 'Checo had een goed begin van het jaar en we hebben veel informatie over hem. Imola was niet zijn sterkste weekend, maar hij zal daar weer van terugkomen. Hij had een goed begin dit jaar, hij zat er direct bij, en laten we zien wat er gebeurt', zegt Horner. De Mexicaan wist aan het begin van het seizoen een paar keer achter elkaar op het podium te komen, maar in Miami en in Imola had de Red Bull-coureur het niet makkelijk.

Zijn contract is een veelbesproken onderwerp, vooral omdat Liam Lawson staat te popelen om weer in een auto te kunnen rijden. Red Bull lijkt in ieder geval geen haast te hebben met het laten opstromen van haar junioren. 'Het is goed om te zien dat de jongeren het goed doen, en het is ook goed om die concurrentie te hebben', zegt Horner in de persconferentie van de FIA. 'Liam wil ongetwijfeld graag weer achter het stuur kruipen. De coureurs in Formule 2 presteren momenteel goed, net als in Formule 3. We hebben dus een sterke line-up betreffende de jonge talenten.'

Pérez bevestigt dat er gesprekken gaande zijn

Een aantal races geleden verwachtte Pérez snel bekend te kunnen maken of zijn contract bij Red Bull zou worden verlengd of niet. Inmiddels is er niet veel duidelijkheid over naar buiten gekomen. 'Ik weet dat de gesprekken gaande zijn en dat het (de aankondiging, red.) op een bepaald moment zal plaatsvinden, dan zijn jullie (de media, red.) de eersten die het zullen weten', zegt Pérez tegenover de internationale media. 'Op dit moment focus ik me op het weekend en vooral op de kwalificatie. Zolang er nog niets getekend is, maakt het niet uit hoe dicht bij de verlenging je bent. Er zijn nog geen krabbels gezet, en daarop focussen we nu ook niet', aldus de Mexicaan.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws