Horner over 2023-rijhoogtes: 'Mijn vrouw zegt altijd dat lengte er niet toe doet' Formule 1
Formule 1

Horner over 2023-rijhoogtes: 'Mijn vrouw zegt altijd dat lengte er niet toe doet'

Horner over 2023-rijhoogtes: 'Mijn vrouw zegt altijd dat lengte er niet toe doet'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner reageert opnieuw over het compromis betreffende de rijhoogteverhoging die vanaf 2023 in gaat. Huidig wereldkampioen Max Verstappen gaf ook al aan dat hij het niet helemaal eens was met de regel die porpoising moet tegengaan. De FIA stelde voor om de auto's te verhogen met 25 millimeter, maar dit is uiteindelijk 15 geworden. Horner maakte zich er niet zo druk om, en kan er met een knipoog op reageren.

Zoals de Britse teambaas eerder reageerde, ziet hij geen redenen voor paniek. Volgens hem is Red Bull altijd al goed geweest in het aanpassen op nieuwe situaties en de auto klaarstomen voor nieuwe regels. Zo ook de porpoising-maatregel die vanaf 2023 van kracht is. Donderdag werd Verstappen al gevraagd naar zijn mening, die vond het wat overdreven. Vooral omdat meerdere teams het gestuiter min of meer onder controle lijken te hebben. Ook de Red Bull-teambaas werd door Motorsport.com gevraagd naar zijn mening.

'Nou, mijn vrouw zegt altijd dat lengte er niet toe doet', lacht Horner. 'Met andere woorden, ik moet mij niet druk maken over tien millimeter. Dus ja, of het nu 15 millimeter of 25 millimeter is. We moeten er het beste van maken', stelt de Brit. Wel vindt hij dat de FIA eerder met deze aanpassingen had moeten komen. Het verschil in de rijhoogtes kan behoorlijk wat invloed hebben op het concept van de aerodynamica. De FIA besloot na lichamelijke klachten van diverse coureurs uiteindelijk in te grijpen.

'Het is voor iedereen gelijk, dus we moeten het er maar mee doen'

'Het is wat het is', zegt Horner. Uiteindelijk kunnen ze er zelf niets meer aan doen. De regel is bepaald. 'Het is vooral erg vervelend dat het zo laat in het seizoen is en dat het nu nog wordt doorgevoerd. Het is dan erg laat om zoiets aan te passen. Maar goed, we hebben mee kunnen doen met de onderhandelingen en daar kwam een getal uit', vervolgt de Red Bull-teambaas. 'Het is voor iedereen gelijk, dus we moeten het er maar mee doen', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws