Verslag VT3 | Pérez verrast Verstappen in slotfase, Ferrari staat op flinke achterstand Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Pérez verrast Verstappen in slotfase, Ferrari staat op flinke achterstand

Verslag VT3 | Pérez verrast Verstappen in slotfase, Ferrari staat op flinke achterstand

Sergio Pérez heeft de derde, en dus laatste vrije training in België, op het laatste moment als snelste afgesloten. Het zal hem veel vertrouwen geven voor de kwalificatie en de race. Max Verstappen stond lange tijd bovenaan, maar in de absolute slotfase wist Pérez zijn teamgenoot te verslaan. Carlos Sainz maakte de top drie compleet, maar het gat met Red Bull Racing was zeven tienden.

Vrijwel direct dook Verstappen de baan op, net als zijn teamgenoot Pérez, op de softs. Ook Lewis Hamilton ging het circuit op, terwijl de Ferrari's en George Russell nog even op zich lieten wachten. Daardoor konden Pérez en Hamilton als eerste hun tijden noteren, waar de Mexicaan de snelste was met een 1:50.960. Daar dook Alexander Albon al snel onderdoor, met een 1:50.050. Door een momentje bij Verstappen, kwam hij niet verder dan de derde plek, wel voor Pérez.

Bij Alfa Romeo gingen ze er eens even goed voor zitten. Valterri Bottas noteerde dan ook de snelste tijd, maar Guanyu Zhou reed direct een stukje harder, en zette een tijd van 1:47.795 neer. Daarmee gingen de coureurs van het Zwitserse team na de eerste tien minuten aan de leiding in deze vrije training, met Albon op de derde plek. Op dat moment was Russell naar buiten gegaan, maar stonden de Ferrari-rijders nog steeds binnen.

Leclerc en Sainz staan lang binnen

Ook na twintig minuten waren Charles Leclerc en Sainz nog niet te spotten op de baan. Ondertussen wisten de Aston Martin-coureurs naar de derde en vierde tijd te rijden, met Lance Stroll voor Sebastian Vettel. Zhou ging op dat moment nog steeds aan de leiding. Verstappen en Pérez hadden in de tussentijd hun tijden niet verbeterd, waardoor ze op dat moment de negende en tiende plek bezetten. Veel coureurs stonden of gingen niet veel later naar binnen.

Na 25 minuten was er eindelijk beweging te zien bij de Scuderia. Sainz reed als eerste naar buiten, met Leclerc daar vlak achter. Op een nagenoeg lege baan gingen de rijders op jacht naar hun eerste rondetijden. Niet veel later volgde Pérez op nieuwe softs. Wat meteen opviel is dat Ferrari erg snel was in de tweede sector. Sainz reed dan ook naar de snelste tijd, met een 1:46.46. Leclerc kwam daarachter terecht, op vier tienden.

Albon split Ferrari-coureurs, Pérez snelste

Vervolgens was het Albon die een opvallend goed rondje wist neer te zetten. De Williams-rijder reed een snelle eerste en laatste sector, waardoor hij de Ferrari-coureurs wist te splitten van elkaar. Pérez wist daarna de snelste tijd te noteren. Met een 1:45.972 ging hij Sainz voorbij, vooral dankzij een sterke laatste sector. Nadat Pérez zijn snelste tijd neerzette, dook Verstappen ook weer naar buiten.

Heel lang kon Albon er niet van genieten dat hij tussen de Ferrari-rijders stond, want Leclerc wist zijn tijd iets te verbeteren. Daardoor kwam de Monegask weer achter Sainz terecht. Ondertussen was Verstappen goed onderweg, met een sterke tweede sector. Door een kortstondige gele vlag in de derde sector, kon hij zijn ronde niet afmaken. Een vlekkeloze ronde was het niet, want in de eerste sector had Verstappen een moment van overstuur.

Verstappen kent goede tweede poging

Met nog twintig minuten op de klok zette Verstappen opnieuw aan, en met een 1:45.480 was hij ook beduidend sneller onderweg dan in zijn eerdere poging. Daarmee wisten beide Red Bull-coureurs de eerste en tweede plek te bezetten, met daarachter de Ferrari-rijders. Dat veranderde met nog vijftien minuten te gaan. Lando Norris wist als eerste net over de tijd van Pérez te gaan, en niet veel later kwam Sainz net onder de tijd door van Norris.

In de laatste tien minuten was het Leclerc die voor de eerste rode vlag zorgde. Hij schoot van de baan en raakte de muur licht, maar kwam ook zonder problemen weer weg. Wel was er schade te zien aan de voorvleugel. Met nog vier minuten op de klok mochten de coureurs nog even aanzetten. Verstappen verscherpte zijn tijd, en reed een 1:45.184. Pérez dook daar nog met een 1:45.047 onderdoor. Sainz eindigde als derde, met achter hem Norris, Fernando Alonso en Russell.

Uitslag derde vrije training GP België 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws