Verstappen bespreekt vloermaatregelen van 2023: 'Ik vind het teveel van het goede' Formule 1
Formule 1

Verstappen bespreekt vloermaatregelen van 2023: 'Ik vind het teveel van het goede'

Verstappen bespreekt vloermaatregelen van 2023: 'Ik vind het teveel van het goede'

Huidig wereldkampioen Max Verstappen werd op de mediadag van het raceweekend op Spa-Francorchamps gevraagd naar zijn gedachtegoed betreffende de vloermaatregelen van de FIA. Deze maatregelen moeten porpoising tegen gaan. Dit weekend gelden er regels voor de flexibiliteit van de vloer, maar vanaf 2023 moet de rijhoogte van de auto omhoog. Verstappen vindt het niet helemaal juist.

Nadat meerdere coureurs lichamelijke klachten overhielden van het gestuiter van hun bolides, besloot de FIA in te grijpen. Vanaf dit weekend gaat de FIA meten in hoeverre bepaalde auto's last hebben van porpoising, en die er over een bepaalde grens gaat moet de auto aanpassen. Hiermee worden er limieten opgesteld aan de flexi-vloer van de auto. Vanaf 2023 wordt de rijhoogte met 25 millimeter verhoogd, wat een serieuze ingreep kan zijn in het aerodynamica-concept.

Terwijl sommige teams blij waren met de maatregelen, uit Verstappen zijn ongenoegen bij de media. 'Ik vind het teveel van het goede', zegt de Nederlander, geciteerd door Motorsport.com. 'Want in de laatste paar races kon je zien dat de meeste teams het onder controle hadden. Ook de teams die vroegen om maatregelen hadden het min of meer onder controle', vervolgt de Red Bull-coureur. Red Bull heeft niet veel last gehad van porpoising, maar Mercedes wel. Volgens Verstappen heeft ook Mercedes porpoising nu beter onder controle, terwijl ze vooraan stonden om om nieuwe regels te vragen.

'Het gaat interessant worden. Op het moment is het lastig in te schatten hoeveel welke teams er onder zullen lijden.' Ondanks dat de Nederlander kritisch is, denkt hij niet dat de flexi-vloerreglementen en de aankomende regels van 2023 hen hard zullen raken. 'Nou, ik denk niet echt dat het ons pijn gaat doen', vertelt de huidig wereldkampioen. Teambaas Christian Horner gaf eerder ook al aan dat Red Bull verwacht er gewoon mee om te kunnen gaan, omdat ze zich meestal goed kunnen aanpassen in lastige situaties.

Geen tijd om achterover te leunen

Terwijl Verstappen 80 punten voorloopt op rivaal Charles Leclerc, vindt hij niet dat hij tijd heeft om rustig aan te doen. De Nederlander legt uit dat het hele team er zo over denkt. 'We willen meer races winnen. We komen hier niet om tweede te worden', zegt hij. 'Daarmee kunnen we geen genoegen nemen, zo werkt het niet. We willen altijd het beste.' Verstappen lijkt gretig te zijn om zijn voorsprong uit te breiden. Dit weekend zal laten zien of hem dat lukt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws