Horner over 'fenomenale' Verstappen: 'Hij past zijn rijstijl aan, dat is heel indrukwekkend' Formule 1
Formule 1

Horner over 'fenomenale' Verstappen: 'Hij past zijn rijstijl aan, dat is heel indrukwekkend'

Horner over 'fenomenale' Verstappen: 'Hij past zijn rijstijl aan, dat is heel indrukwekkend'

Max Verstappen is bezig met het neerzetten van een ongekende reeks aan resultaten. De Nederlander won dit seizoen al elf keer, terwijl hij in de overige twee races als tweede eindigde. Het regent de afgelopen weken dan ook complimenten aan het adres van Verstappen, en in de persconferentie voor teambazen in Monza was ook Christian Horner aan de beurt.

Logischerwijs is Red Bull Racing-teambaas Horner louter positief over zijn coureur. 'Wat Max aan het neerzetten is, is fenomenaal. Als hij de titel dit jaar verovert, zou hij zich kunnen meten met veel andere grootheden van de sport.' Momenteel zijn Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet, en Ayrton Senna de drievoudige wereldkampioenen, al won geen van deze coureurs zoveel races als Verstappen. Natuurlijk wonnen deze heren hun titels wel in jaren dat er veel minder races op de kalender stonden. 'Het is moeilijk om dat soort coureurs te vergelijken', geeft Horner dan ook aan. 'Ik denk hoe dan ook dat hij tot de beste coureurs ooit behoort.'

Horner weerlegt woorden van collega Wolff

Mercedes-teambaas Toto Wolff baarde in Zandvoort nog opzien door te suggereren dat Red Bull de RB19 wel erg naar de wensen van Verstappen zou aanpassen, en dat Sergio Pérez daarom tegen zo'n grote achterstand aankijkt. Nadat Verstappen die uitspraken eerder al ontkrachtte, sluit Horner zich nu bij zijn coureur aan. 'Je ontwikkelt de auto om deze zo snel mogelijk te maken. Soms is een snelle auto lastig te besturen, en dat is historisch gezien ook vaak het geval geweest.' Naarmate de limieten van de auto worden opgezocht, krijgt de voorkant van de auto meestal meer grip, waardoor de achterkant instabieler kan worden, iets waar Verstappen als geen ander mee kan omgaan. 'Max kan zich heel snel aanpassen aan het gripniveau. We ontwerpen de auto niet specifiek naar de wensen van een bepaalde coureur', maakt Horner duidelijk.

Horner probeert wel aan te geven waarom Verstappen nou zo goed is, en waarom hij zo lastig is om bij te benen voor zijn teamgenoten. 'Wat heel bijzonder is bij hoe Verstappen de auto bestuurt, is hoe hij de instellingen in de auto gebruikt en hoe hij zijn rijstijl aanpast', bevestigt Horner. 'Dat is heel indrukwekkend. Hij is één met de auto.' Verstappen lijkt dit weekend weer de favoriet voor de zege, en kan zo zijn tiende overwinning op rij pakken.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws