Horner prijst herstel Pérez: 'Prachtig werk van Checo om dat voor elkaar te krijgen' Formule 1
Formule 1

Horner prijst herstel Pérez: 'Prachtig werk van Checo om dat voor elkaar te krijgen'

Horner prijst herstel Pérez: 'Prachtig werk van Checo om dat voor elkaar te krijgen'

Christian Horner heeft Sergio Pérez geprezen voor zijn goede race. Nadat de Mexicaan al vroeg in de race een pitstop moest maken wegens schade, wist hij knap zichzelf terug te knokken tot P2. Horner was blij met de comeback van de Red Bull Racing-coureur.

'Na een goede start was Charles Leclerc behoorlijk agressief tegen hem in bochten 2 en 3. Er was contact toen ze op de Wellington-straigt kwamen, en dat nam de endplate van zijn voorvleugel af. We hadden geen andere keuze dan hem te stoppen, de jongens deden een geweldige stop. En toen op de medium band, was zijn tempo hetzelfde als dat van de leiders', zo citeert Motorlat.

'We hadden al besloten om hem te laten stoppen om naar de zachte band te gaan, want dat was de beste manier om Fernando Alonso en Lando Norris te verslaan. Toen kwam er ineens een safety car, en kreeg hij een vrije stop. Hij kon bij de herstart rechtstreeks het gevecht met Lewis Hamilton aangaan, geweldig werk van Checo om dat voor elkaar te krijgen.'

'Je moet elk punt pakken, die je kan pakken'

Volgens Horner is elk gewonnen punt heel erg belangrijk in de strijd om het kampioenschap. 'Checo had een geweldige start, weet je? Je moet elk punt pakken, die je kan pakken. Leclerc verdedigde hard, maar toen hij de Monegask eenmaal had ingehaald, was Carlos Sainz helaas net te ver om in te halen. Maar al met al was het een fantastisch herstel van Checo.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws