Herbert legt de twee topteams naast elkaar: 'Red Bull maakt altijd briljante beslissingen' Formule 1
Formule 1

Herbert legt de twee topteams naast elkaar: 'Red Bull maakt altijd briljante beslissingen'

Herbert legt de twee topteams naast elkaar: 'Red Bull maakt altijd briljante beslissingen'

Johnny Herbert kan niet begrijpen dat het team van Ferrari nog steeds veel strategische fouten maakt. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat het de Italiaanse renstal momenteel nekt in het constructeurskampioenschap, aangezien Red Bull Racing vaak wel de juiste beslissingen maakt qua strategie. Door de strategische keuzes van het team wist Carlos Sainz zijn eerste Grand Prix-zege te boeken, en Herbert hoopt dat dit hem veel zelfvertrouwen zal geven.

Ferrari heeft meerdere malen dit seizoen vreemde beslissingen gemaakt qua strategie. Red Bull blinkt juist uit op dat strategisch vlak. 'De strategie van Red Bull met Max (Verstappen, red.) is vaak wel wat riskant, maar ze maken eigenlijk altijd briljante beslissingen', vertelt Herbert bij Sky Sports. 'Ze maken het altijd mogelijk voor hun coureurs om de race te winnen, en dan krijg je ook een hoop punten die meetellen in het constructeurskampioenschap. Dat is een onderdeel waar Ferrari nog steeds achter de feiten aan loopt.'

Dit is niet het eerste seizoen dat Ferrari op strategisch vlak de verkeerde keuzes maakt, maar het valt Herbert dit seizoen extra op. 'Dit hebben we in het verleden ook vaak genoeg gezien bij Ferrari. Iedereen om mij heen op de tribune vond het een rare beslissing', doelt de voormalig coureur op de keuze om Leclerc buiten te houden tijdens de safety car-periode. 'Hoe zien ze dat zelf niet met alle informatie recht voor hun neus? Het is echt ongelooflijk dat ze nog steeds deze fouten maken.'

Herbert blij voor Sainz

Sainz wist de race op Silverstone uiteindelijk naar zich toe te trekken. De Spanjaard vatte in de slotfase van de race de koe bij de hoorns, door de teamorders van Ferrari niet op te volgen. Herbert hoopt dat Sainz nu eindelijk wat dichter op zijn teamgenoot zal zitten. 'Carlos zat er altijd wel tussen, maar hij was gewoon niet consistent genoeg. Ik denk dat deze overwinning hem wel kan lanceren. Sainz kan nu echt een gevaar vormen voor Leclerc binnen het team', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws