Horner: 'Samenwerking met nieuwe motorleverancier zou heel makkelijk kunnen' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Samenwerking met nieuwe motorleverancier zou heel makkelijk kunnen'

Horner: 'Samenwerking met nieuwe motorleverancier zou heel makkelijk kunnen'

Christian Horner stelt dat Red Bull Racing vanuit een organisatorisch oogpunt gemakkelijk een samenwerking aan kan gaan met een nieuwe motorleverancier. Nu Honda haar handen van het Formule 1-project afgetrokken heeft, werkt de Oostenrijkse renstal met haar eigen motoren. Vanaf 2026, wanneer het motorreglement weer opengegooid wordt, kan er een nieuwe partner instappen.

'Het zou heel makkelijk kunnen, maar we moeten hier natuurlijk wel de juiste partner voor vinden', benadrukt Horner in gesprek met Motorsport.com. Het onderwerp is vandaag de dag relevant, gezien Audi en Porsche beide van plan zijn om toe te treden tot de koningsklasse. Porsche wordt gezien als een geschikte kandidaat voor het team van Max Verstappen.

Omdat Red Bull haar plannen voor na 2026 open heeft liggen, staat het wel degelijk open voor een samenwerking met een van die twee partijen, of allebei. Horner: 'Daarom zou het logisch zijn om te praten met beide OEMs (Original Engine Manufacturers, red.), of alle OEMs die geïnteresseerd zijn in een samenwerking.' Dat is het team dan ook zeker aan het doen.

Lees ook

Progressie bij motorenafdeling Red Bull

Red Bull is er nog niet klaar voor om de productie van haar eigen motoren volledig binnenshuis plaats te laten vinden, maar werkt daar wel langzaamaan naartoe. 'We verhuizen eind mei naar het nieuwe gebouw en we hebben enkele fantastische talenten aangetrokken voor het project. Daar zijn we tevreden over', concludeert de teambaas.

Bookies gaan verder over op Leclerc na Red Bull-blamage in Australië

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws