Horner: 'Red Bull niet afhankelijk van Porsche' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Red Bull niet afhankelijk van Porsche'

Horner: 'Red Bull niet afhankelijk van Porsche'

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt tegenover Autosport dat Red Bull niet afhankelijk is van een partnerschap met Porsche om haar eigen motoren te kunnen ontwikkelen. Het Oostenrijkse team stapte afgelopen winter over naar haar eigen motoren nadat Honda stopte met de Formule 1.

Na de goedkeuring over de Formule 1-intrede van Porsche en Audi van begin April zijn Porsche en Audi het onderwerp van gesprek in de Formule 1-paddock. Zo zou Porsche een samenwerking aangaan met Red Bull en heeft Audi haar zinnen gezet op het overnemen van een bestaand Formule 1-team. Horner zegt de stap naar de koningsklasse van de autosport van het Duitse autoconcern te verwelkomen en noemt een samenwerking met Porsche: 'Heel spannend.'

Red Bull niet afhankelijk van Porsche

Porsche lijkt na het groene licht van de raad van bestuur van Volkswagen de samenwerking aan te gaan met het Formule 1-team van Red Bull. Horner zegt het volgende over een mogelijk partnerschap met het Duitse merk: 'We voeren momenteel veel discussies om te zien hoe een samenwerking plaats kan vinden. Een partnerschap tussen Red Bull Powertrains en een autofabrikant zou heel goed passen. Het zou gemakkelijk zijn om de motoren aan te passen en te werken met een fabrikant, maar het is wel belangrijk de juiste partner te vinden. Daarbij moet ook gezegd worden dat Red Bull Powertrains niet afhankelijk is van een partnerschap met een autofabrikant.'

Lees ook

Audi zet zinnen op Aston Martin

Voor Audi heeft Volkswagen andere plannen liggen, het dochterbedrijf van Volkswagen zou volgens insiders een bestaand Formule 1-team willen kopen én een eigen motor willen ontwikkelen. Zo zou Audi meerdere biedingen hebben gedaan op McLaren maar heeft het Engelse team de aanbiedingen telkens naast zich neergelegd. Volgens bronnen rondom Audi opent dit de deur naar een overname van het Formule 1-team van Aston Martin. Onder leiding van Lawrence Stroll kent het team beroerde prestaties en scoorde het nog geen enkel punt dit seizoen. Zodoende zou het team wel oren hebben naar een samenwerking met een gerenommeerde fabrikant. Er zouden zelfs al gesprekken hebben plaatsgevonden.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws