Hamilton kijkt tevreden terug op race: 'Dan had het echte gevecht plaatsgevonden' Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt tevreden terug op race: 'Dan had het echte gevecht plaatsgevonden'

Hamilton kijkt tevreden terug op race: 'Dan had het echte gevecht plaatsgevonden'

Voor het eerst in lange tijd ging het Grand Prix-weekend volgens plan voor Lewis Hamilton. In Barcelona wist de zevenvoudig wereldkampioen als derde over de finishlijn te komen. Daarmee verzekerde hij zich van zijn eerste podiumplaats van het 2024-seizoen. De laatste keer dat Hamilton op het podium stond was in Mexico in 2023. De coureur vertelt tegenover Sky Sports dat hij tevreden terugkijkt op de race, maar blijft kritisch op zijn prestatie.

Het seizoen begon alles behalve makkelijk voor Hamilton en het team van Mercedes, maar toch lijken ze nu eindelijk op het juiste pad te zijn beland. In Barcelona wist Hamilton op vrijdag tijdens de tweede vrije training al de snelste rondetijd neer te zetten. In de kwalificatie op zaterdag verzekerde hij zich van een derde startplaats. In de race ging hij de strijd aan om een podiumplek die hij uiteindelijk wist te behalen. 'Het is wel even geleden dat ik voor het laatst zo'n resultaat heb behaald', vertelt Hamilton.

Geen goede start

Hamilton kijkt tevreden terug op het weekend. Niet alleen de resultaten waren om over naar huis te schrijven, ook de sfeer op het circuit zat er goed in. 'Het is echt een geweldig weekend geweest. Het is wel even geleden dat ik voor het laatst zo'n resultaat heb behaald. Ik voel me verlicht en dat is fijn. Ik heb veel steun gekregen hier in Barcelona. Mijn dank aan iedereen die hier aanwezig is en aan iedereen die in mij is blijven geloven.'

Ondanks het resultaat had Hamilton graag een paar dingen tijdens de race anders gezien. 'Ik had een hele slechte start en dat was jammer. Ik denk dat ik wat kracht ben verloren in de tweede fase en toen werd ik omsingeld door de Ferrari's. Dat was niet makkelijk', lacht hij. 'Om daar van terug weten te komen is wel heel vet.' Volgens de Mercedes-coureur had de race nog spannender kunnen zijn als de start wel helemaal naar wens was gegaan. 'Het ultieme gevecht had plaatsgevonden als ik de start had gehad die ik had moeten hebben. Dan was ik nog veel dichter bij die jongens (Verstappen en Norris, red.) gekomen.'

Tijdens de race raakte de Mercedes van Hamilton en de Ferrari van Sainz elkaar kort. Hamilton laat weten de schuld daarvoor niet bij zichzelf te zoeken. 'Hij nam niet de hele binnenbocht in beslag, zette dus de deur open en daar maakte ik gebruik van. Hij kwam pas laat naast mij terecht, ik denk dat we toen wiel aan wiel zaten. Volgens mij stond hij nog steeds op de baan en heb ik hem zoveel ruimte gegeven als ik kon', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws