Horner vergelijkt Verstappen met bokskampioen: 'Zie veel van dat killersinstinct in Max' Formule 1
Formule 1

Horner vergelijkt Verstappen met bokskampioen: 'Zie veel van dat killersinstinct in Max'

Horner vergelijkt Verstappen met bokskampioen: 'Zie veel van dat killersinstinct in Max'

Christian Horner ziet veel gelijkenissen tussen Max Verstappen en de Britse bokskampioen Tyson Fury. Dat vertelt de teambaas van Red Bull Racing in gesprek met Evening Standard. Die gelijkenissen hebben volgens de Engelsman invloed op hoe Verstappen tegenover zijn teamgenoten presteert.

'Max kan teamgenoten mentaal vernietigen', noemt Horner het gevolg van die gelijkenissen op. 'Jongere coureurs hebben niet de ervaring om met Verstappen om te gaan.' Daarmee verwijst de Red Bull-baas waarschijnlijk naar Pierre Gasly en Alexander Albon, die allebei geen partij waren voor Verstappen. Zo verloor Gasly halverwege 2019 zijn Red Bull-zitje aan Albon, die eind 2020 aan de kant werd gezet.

Lof voor Pérez én killerinstinct Verstappen

Sergio Pérez verving de huidig Williams-coureur en lijkt tot op zekere hoogte wel opgewassen te zijn tegen de Nederlander. 'Checo heeft de ervaring', legt Horner uit. 'Hij accepteert dat Max een uitzonderlijk talent is, maar als hij zich op zichzelf concentreert, kan hij dicht bij hem komen en hem op veel circuits uitdagen. We zullen zien of hij in staat is om dit consistent te doen gedurende 23 races.'

Verstappen moet dan alleen geen gebruikmaken van zijn killerinstinct, wat volgens Horner de belangrijkste gelijkenis is met bokskampioen Fury. 'Ik zie veel van het killersinstinct van Tyson Fury in Max. Max heeft een innerlijk gevoel van geef gewoon niet op. Het is geen woede, het is honger, gedrevenheid, vertrouwen en geloof', aldus Horner over de mentaliteit van Verstappen die dodelijk is voor zijn teamgenoten.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws