Hoe Pérez eigenlijk nooit echt gevaarlijk was voor Verstappen op welk circuit dan ook Formule 1
Formule 1

Hoe Pérez eigenlijk nooit echt gevaarlijk was voor Verstappen op welk circuit dan ook

Hoe Pérez eigenlijk nooit echt gevaarlijk was voor Verstappen op welk circuit dan ook

Sergio Pérez is in feite op geen enkele baan echt een partij geweest voor Max Verstappen in hun tijd samen als teamgenoten bij Red Bull Racing. Zo analyseert The Race donderdagochtend. Pérez staat bekend als specialist op stratencircuits en hoewel de Mexicaan daar zijn successen heeft geboekt, kwamen die vaak niet volledig op eigen kracht tot stand.

De analyse is gemaakt naar aanleiding van quotes van teambaas Christian Horner, die stelde dat Pérez alleen nog op 'echte banen' moet zien te winnen van Verstappen. Het is namelijk zo: Pérez kwalificeerde slechts één keer voor Verstappen op een conventioneel circuit (Imola, 2021). Er zijn geen andere voorbeelden waarin de Mexicaan zijn Nederlandse collega versloeg op echte circuits zonder dat Verstappen problemen kende of schade had.

Stratencircuits zijn dan wel een plek waar de 33-jarige kan excelleren, maar op die echte circuits is het een ander verhaal. En ook op die stratencircuits is Pérez niet altijd overtuigend. Neem bijvoorbeeld Singapore vorig jaar, toen Verstappen waarschijnlijk de rondetijd van Pérez in de kwalificatie had vermorzeld als hij niet brandstof te kort kwam. En afgelopen weekend in Bakoe werd Pérez ook nog geholpen door een te vroege stop van Verstappen voordat de safetycar de baan opkwam.

Pérez moet kijken naar Rosberg in jacht op Verstappen

Pérez zou wat dat betreft lessen moeten trekken uit het kampioensjaar van Nico Rosberg in 2016. De Duitser versloeg toen teamgenoot Lewis Hamilton en dat kwam niet alleen tot stand doordat Rosberg profiteerde van pech bij Hamilton. Rosberg, die na 2016 direct met pensioen ging, maximaliseerde ook constant zijn aantal punten en versloeg zijn Britse stalgenoot vaak ook op eigen kracht op verschillende type banen. Daarnaast had de Duitser een veel meer gevestigde status binnen Mercedes dan Pérez ooit zal hebben binnen Red Bull.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws