Verstappen negeert teamorders door eerdere opzettelijke crash Pérez Formule 1
Formule 1

Verstappen negeert teamorders door eerdere opzettelijke crash Pérez

Verstappen negeert teamorders door eerdere opzettelijke crash Pérez

Max Verstappen heeft zich niet populair gemaakt bij teamgenoot Sergio Pérez, het team van Red Bull Racing en de rest van de Formule 1-wereld. De coureur van de Oostenrijkse renstal werd gevraagd om zijn teamgenoot voorbij te laten als hij niet langs Fernando Alonso en Charles Leclerc kwam, zodat Pérez met een voorsprong op de Ferrari-coureur de laatste race van het seizoen in zou gaan. Dat deed Verstappen uiteindelijk niet en daar had de regerend wereldkampioen zo zijn redenen voor.

Na een tweede safety car-situatie tegen het einde van de race stond Pérez op de mediums en Verstappen op de softs. Met nog een aantal ronden voor de boeg reed de Nederlander achter zijn teamgenoot en mocht hij voorbij aan Pérez. Verstappen moest Alonso en Leclerc zien aan te vallen, maar dat lukte de Red Bull-coureur niet, waardoor Pérez had verwacht dat hij er weer voorbij gelaten zou worden, maar dat liet de tweevoudig wereldkampioen na.

Verstappen: 'Ik heb mijn redenen en daar blijf ik bij'

Toen Verstappen uiteindelijk als zesde over de streep kwam, achter zowel Alonso als Leclerc, kwam race-ingenieur Gianpiero Lambiase direct over de boordradio. 'Max, wat is er gebeurd?', vroeg de Brit zich af. Verstappen kreeg de dus de vraag om Pérez weer voorbij te laten, maar de coureur was het duidelijk niet eens met die vraag. 'Ik heb het al een keer aangegeven dat je me dit niet moet vragen. Ik heb hier mijn redenen voor en daar blijf ik bij.'

Pérez was allesbehalve blij met de beslissing van zijn teamgenoot. De Mexicaan heeft zijn teamgenoot natuurlijk al vaker geholpen in zijn strijd om de wereldtitel. Vooral zijn verdedigende acties in Abu Dhabi vorig jaar staan nog op het geheugen gegrift bij de meeste fans. 'Dank jullie wel, hiervoor', was de cynische reactie van Pérez. Christian Horner heeft zich gelijk verontschuldigd bij de coureur. 'Dit laat zien wie hij echt is', sneerde de viervoudig racewinnaar over de boordradio.

Wat zijn de redenen van Verstappen? 

Verstappen heeft het er dus over dat hij zo zijn redenen heeft om zijn teamgenoot geen dienst te bewijzen. Volgens Erik van Haren gaat dat terug naar de Grand Prix van Monaco van eerder dit jaar. Daar zou Pérez namelijk expres zijn gecrasht tijdens de kwalificatie om voor zijn teamgenoot te blijven. Dat is Verstappen nooit vergeten. In de interviews na afloop van de race wilde de Limburger er verder geen worden meer aan vuil maken, maar het is duidelijk dat het nog een hete avond wordt in de Red Bull-garage.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws