Verstappen wil strijdbijl begraven: 'Als hij in Abu Dhabi hulp nodig heeft, krijgt hij dat' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wil strijdbijl begraven: 'Als hij in Abu Dhabi hulp nodig heeft, krijgt hij dat'

Verstappen wil strijdbijl begraven: 'Als hij in Abu Dhabi hulp nodig heeft, krijgt hij dat'

Max Verstappen wil niet te veel loslaten over het incident tijdens de Grand Prix van Brazilië. De coureur van Red Bull Racing werd gevraagd om Sergio Pérez voorbij te laten, zodat de Mexicaan met een voorsprong op Charles Leclerc de laatste race in zou gaan. Verstappen weigerde dit te doen en over de boordradio maakte de coureur duidelijk dat hij daar zo zijn eigen redenen voor heeft. Door de actie van de regerend wereldkampioen eindigde Pérez als zevende, terwijl Leclerc als vierde over de streep kwam.

Verstappen reed op verse softs in de eindfase achter zijn teamgenoot en hij mocht Pérez passeren om Leclerc en Fernando Alonso aan te vallen. Toen dat niet lukte, moest hij de positie teruggeven aan zijn teamgenoot. Dat deed de Nederlander niet en daar was Pérez furieus over. 'Dit laat zien wie hij echt is', zei de viervoudig racewinnaar over de boordradio. Christian Horner probeerde nog het brandje te blussen door zich te verontschuldigen tegenover Pérez.

Verstappen gaf in de auto al aan dat hij niet wilde dat het team dit aan hem vroeg. Voor de camera van Sky Sports wil de tweevoudig wereldkampioen niet te veel kwijt over de situatie. 'Ik heb mijn redenen ervoor. Daar hebben we het net over gehad. Vanaf dit moment moeten we vooruit kijken. Als hij in Abu Dhabi hulp nodig heeft, dan zal hij dat krijgen.' Verstappen denkt dan ook dat de relatie gewoon nog goed is met Pérez en hij verwacht geen problemen in de toekomst. 'We zijn geen baby's.'

Verstappen loopt schade op in gevecht met Hamilton

De race van Verstappen was al vroeg verpest na contact met Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur kreeg een tijdstraf van vijf seconden, maar hij wijst vooral naar de actie van Hamilton. 'Ik denk dat het een goede actie was. Hij had gewoon geen intenties om mij ruimte te geven. Daardoor had ik vleugelschade en zakte ik ver terug. Daar konden we niet veel aan doen. Uiteindelijk probeer je wel naar voren te rijden, maar elke keer als ik aanzette, sleten de banden teveel.'

Verstappen snapt niet dat hij geen ruimte kreeg van zijn rivaal van vorig seizoen. In 2021 kende de beide coureurs natuurlijk ook al meerdere incidenten. 'Na vorig jaar had ik gedacht dat dit wel achter ons lag, dat we gewoon konden racen tegen elkaar. Maar het is niet zo dat ik er helemaal niet naast zat, ik denk dat ik er al voor 85 procent naast was. Ik wilde racen en dacht ook dat we aan het racen waren. Maar als de ander daar niet aan mee wil doen dan is dat prima, maar dan gaan we er allebei af', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws