'Horner wrijft in zijn handen als hij bedenkt dat Wolff nu weet hoe het voelt' Formule 1
Formule 1

'Horner wrijft in zijn handen als hij bedenkt dat Wolff nu weet hoe het voelt'

'Horner wrijft in zijn handen als hij bedenkt dat Wolff nu weet hoe het voelt'

Damon Hill en Pedro de la Rosa zijn onder de indruk van de huidige dominantie van Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal maakte vlak na de intrede in de Formule 1 al indruk op de Spaanse ex-coureur en al het goede werk komt er nu uit. Hill denkt vooral dat teambaas Christian Horner nu in zijn handen wrijft, aangezien de regerend wereldkampioen de hegemonie van Mercedes heeft weten te breken.

Red Bull heeft dit seizoen tot nu toe alle races weten te winnen en ook aankomend weekend zal de Oostenrijkse renstal de duidelijke favoriet zijn. Het team verdient alleen maar lof, is De la Rosa van mening. 'Het is erg moeilijk. Ik denk dat dit het moeilijkste is wat Red Bull op dit moment doet, het gaat niet alleen om winnen, maar om blijven winnen, het behouden van de voorsprong op de rest en het ontwikkelen van de auto', zegt de Spanjaard bij de F1 Nation-podcast. 'Dit bewijst dat ze een geweldig team zijn en diepgang hebben binnen dat team, het is ongelooflijk.'

De voormalige Formule 1-coureur is van mening dat Red Bull ook in het verleden al liet zien een uitstekend team te zijn, zonder dat er direct wereldkampioenschappen werden gewonnen. 'In 2009 waren ze al sterk en ook in de dominante periode van Mercedes wisten ze altijd races te winnen.' De la Rosa denkt dan ook dat de kampioenschappen tussen vanaf 2014 een stuk spannender waren geweest als Red Bull met een Mercedes-motor reed. 'Dat is altijd lastig te voorspellen, maar het had een mooi gevecht opgeleverd. Het chassis van Red Bull was altijd één van de beste in het veld.'

Hill: 'Interessant om te zien hoe anderen worstelen om die wurggreep te doorbreken'

De huidige dominantie van Red Bull doet Hill vooral denken aan de jaren tachtig. Toen waren het McLaren en Williams die de dienst uitmaakten, maar er was geen enkel ander team dat maar in de buurt kon komen van een overwinning. 'Het is zo interessant om te zien hoe deze teams erin zijn geslaagd de juiste formule te vinden en daarna te domineren, waarna de anderen worstelen om die wurggreep die ze erop hebben te doorbreken.' De dominantie van de Oostenrijkse renstal doet tegelijkertijd ook weer terugdenken aan de tijd dat de grote concurrent van Red Bull, het team van Mercedes, alles won.

'Om daar te zitten als Red Bull en te kijken hoe Mercedes het acht jaar lang voor elkaar kreeg, en nu is de situatie omgedraaid', merkt Hill op. Red Bull kon in 2021 al zegevieren in het coureurskampioenschap. Om nu uitzicht te hebben op een ongeslagen seizoen zal volgens Hill heerlijk aanvoelen bij Horner. 'Dus Toto (Wolff, red.) heeft al het succes gehad en nu zit hij daar en wrijft Christian waarschijnlijk in zijn handen, je weet wel, als hij bedenkt dat Toto nu weet hoe het voelt om naar anderen te kijken die steeds maar winnen', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws