Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2022

Voor de tweede keer dit seizoen staat er een double-header op het programma in de Formule 1. Aankomend weekend staat immers alweer de prestigieuze Grand Prix van Monaco op de coureurs te wachten. Aangezien de koningsklasse van de autosport op het Europese continent blijft, hoeven de Nederlandse kijkers geen rekening te houden met een afwijkend tijdschema.

Wel wijken de tijden opnieuw af van wat we van de afgelopen jaren gewend waren. Vooral in Monaco zullen de mensen even moeten wennen, want traditiegetrouw werden daar de eerste twee vrije trainingen op de donderdag verreden. Dat zal dit jaar niet zo zijn en worden de trainingen, zoals eigenlijk normaal is in de Formule 1, gehouden op de vrijdag.

Tijdschema F1 GP Monaco 2022

Sessie Dag  Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 14.00u-15.00u
Tweede vrije training Vrijdag 17.00u-18.00u
Derde vrije training Zaterdag 13.00u-14.00u
Kwalificatie Zaterdag 16.00u-17.00u
Race Zondag 15.00u-17.00u

De tijden van de Grand Prix van Monaco zijn dus hetzelfde als de tijden die gebruikt werden voor het raceweekend in Barcelona. Aangezien de race natuurlijk verreden zal worden op het uitermate krappe stratencircuit in Monte Carlo, zal vooral de zaterdag met rood omcirkeld zijn in kalenders van de teams. De kwalificatie gaat op 16.00u van start en een uur later zal bekend zijn wie mag beginnen vanaf poleposition.

Verstappen naar GP Monaco als leider in het kampioenschap

Voor het eerst dit seizoen is Max Verstappen niet meer de jager, maar de prooi. Afgelopen weekend wist de coureur van Red Bull Racing de Grand Prix van Spanje naar zich toe te trekken. De coureur kende gedurende het weekend opnieuw enkele problemen. Zo werkte de DRS niet in Q3, waardoor de Nederlander geen gooi kon doen naar poleposition. Tijdens de race kampte de RB18 nog steeds met deze problemen, maar Verstappen wist door goede strategische keuzes de race alsnog te winnen.

Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2022
Verstappen wist te zegevieren in Spanje, maar dat ging niet zonder moeite. Sergio Pérez werd uiteindelijk tweede en George Russell sloot aan op de derde plek. 

In Melbourne leek Verstappen de hoop kwijt te zijn na zijn tweede uitvalbeurt dit seizoen. Na de race in Barcelona heeft de regerend wereldkampioen de leiding in het kampioenschap overgenomen van Charles Leclerc, die tijdens de race uitviel. Het is de eerste keer dat de Ferrari-auto tekenen van onbetrouwbaarheid liet zien. De Monegask hoopt in zijn thuisrace dus terug te kunnen slaan, maar gezien de pech van de afgelopen jaren zal dat nog niet zo makkelijk worden. Leclerc wist de Grand Prix van Monaco immers nog nooit uit te rijden.

GP Monaco live kijken?

De Grand Prix van Monaco wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws