Marko mist 'ware kenner' Mateschitz: 'Je kan drie maanden niet vergelijken met dertig jaar' Formule 1
Formule 1

Marko mist 'ware kenner' Mateschitz: 'Je kan drie maanden niet vergelijken met dertig jaar'

Marko mist 'ware kenner' Mateschitz: 'Je kan drie maanden niet vergelijken met dertig jaar'

Helmut Marko denkt dat Red Bull Racing nooit meer dezelfde relatie met de leiding van Red Bull zal hebben als toen Dietrich Mateschitz aan de leiding stond. Oliver Mintzlaff heeft de taken van de overleden oprichter overgenomen, maar Marko heeft al meermaals aangegeven dat er nu nog maar beperkt contact is. Toch denkt de man uit Graz dat het ook in de huidige situatie goed kan lopen.

In een eerder interview had Marko al aangegeven dat het contact met de nieuwe leiding bij Red Bull anders is dan toen Mateschitz nog aan het roer stond. De Oostenrijker heeft Mintzlaff nu in totaal twee keer gesproken en hoeft dan ook niet meer elk raceweekend aan de telefoon te hangen. 'Je kunt gewoon niet die drie maanden vergelijken met dertig jaar', geeft Marko toe bij Sky Deutschland. 'Het is een compleet andere relatie dan met Mateschitz en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven.'

Marko denkt ook dat het hoofd van de leiding bij Red Bull momenteel bij andere zaken zit. 'Dietrich Mateschitz was een ware kenner van de autosport. We spraken samen op een compleet ander niveau.' Onder het nieuwe bewind kan het team van Red Bull wel voortborduren op het succes van afgelopen seizoen. De adviseur van de Oostenrijkse renstal heeft dan ook vertrouwen in de onderlinge relatie met de Red Bull-leiding. 'Het is allemaal geen reden om te zeggen dat het niet zal werken.'

Marko deelt plaagstootje uit aan Mintzlaff

Mintzlaff zal zelf echter niet snel bij een Grand Prix-weekenden te vinden zijn. Voorheen was hij de CEO van voetbalclub RB Leipzig. Vlak voor het raceweekend in Jeddah had die club in de Champions League met 7-0 een flinke oorveeg gekregen van Manchester City. Daar kon Marko stiekem wel een beetje om lachen. 'Ik denk dat Mintzlaff nog redelijk in zijn maag zit met de nederlaag tegen Manchester (City, red.)', aldus de adviseur van het raceteam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws