Jos Verstappen geniet van eerste dag in WRC: 'Hoofdzaak is dat ik plezier heb' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen geniet van eerste dag in WRC: 'Hoofdzaak is dat ik plezier heb'

Jos Verstappen geniet van eerste dag in WRC: 'Hoofdzaak is dat ik plezier heb'

Jos Verstappen is tevreden na de eerste dag in Ieper. De vader van Max Verstappen verrijdt momenteel in België zijn vijfde rally van zijn carrière. Hierdoor stond de vrijdag vooral in het teken van kennis opdoen voor de voormalig Formule 1-coureur. Na de eerste dag stond Verstappen senior op de 25e plek in het algemene klassement.

Op de vrijdag werden er acht proeven gereden in het Belgische Ieper. Aangezien Verstappen nog niet vaak een rally verreden heeft, moest hij nog even wennen. 'Alles werkte vandaag naar behoren', begint de coureur bij Verstappen.com. 'Het begin van de dag vond ik lastig, omdat veel nog nieuw voor me is. Ik heb veel geleerd. Het is voor het eerst dat ik in dit wereldkampioenschap meerijd. Het is ontzettend moeilijk om het parcours hier in Ieper onder de knie te krijgen.'

'Bovendien was het zeven weken geleden dat ik samen met m’n copiloot gereden heb, dus we moesten elkaar weer even zien te vinden', vervolgt Verstappen senior. De Nederlander zag dat hij zich wist te verbeteren in de middagsessies. Door de verbetering is Verstappen tevreden met zijn eerste dag. 'Ik merk wel dat hoe meer ik in de auto zit, hoe beter ik mijn copiloot begrijp en hoe beter en harder dat het gaat. Als je de middag met de ochtend vergelijkt, zie je dat het veel beter ging. Ik ben tevreden met het resultaat tot nu toe.'

Verstappen senior: 'Hopelijk zien we op zondag de finishvlag'

Verstappen wist op de vrijdag alle proeven te voltooien en de balans in de auto was goed. Voor de rest van het weekend heeft de voormalig Formule 1-coureur niet te hoge verwachtingen. 'Ik ben heel blij met hoe alles loopt en dat we vandaag alle stages gefinisht zijn. De hoofdzaak voor mij is dat ik er plezier in heb, maar natuurlijk pakken we het wel professioneel aan. Het belangrijkste is nu om ervaring op te doen, zoveel mogelijk kilometers te maken en hopelijk zien we dan op zondag de finishvlag', besluit Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws