Kalff lovend over optreden Sainz in Singapore: 'Meer een teamleider dan Leclerc' Formule 1
Formule 1

Kalff lovend over optreden Sainz in Singapore: 'Meer een teamleider dan Leclerc'

Kalff lovend over optreden Sainz in Singapore: 'Meer een teamleider dan Leclerc'

Allard Kalff is enorm onder de indruk van de manier waarop Carlos Sainz de overwinning in Singapore naar zich toe wist te trekken. Volgens de 61-jarige is de Spanjaard veel meer een leidersfiguur dan zijn teamgenoot Charles Leclerc. De Viaplay-commentator heeft daarnaast voor de verandering ook eens lovende woorden over voor de strategische keuzes van het team van Ferrari.

Voorafgaand aan het raceweekend in Singapore werd er verwacht dat de zegereeks wel eens doorbroken zou kunnen worden. Na een vrijdag vol problemen, volgde een niet veel betere zaterdag. Zowel Max Verstappen als Sergio PĆ©rez werd in Q2 uitgeschakeld en dus lagen er kansen voor Ferrari, Mercedes en McLaren om in 2023 eens te zegevieren. Het was uiteindelijk Sainz die deze gouden kans mede door een handige truc wist te verzilveren. De Spanjaard gaf zijn oude teamgenoot Lando Norris bewust DRS, zodat deze zich beter kon wapenen tegen de aanstormende coureurs van Mercedes. De tactiek werkte, Norris wist P2 te behouden en Sainz mocht na 62 ronden zijn tweede F1-zege vieren.

Fantastische prestatie Sainz

Kalff is zeer onder de indruk van het optreden van de Ferrari-coureur. 'Sainz heeft de laatste ronden onder druk fantastisch gepresteerd. Het klinkt misschien heel bijdehand, maar dat is voor mij geen verrassing', zegt Kalff in gesprek met Motorsport.com. 'Inhalen is niet eenvoudig hier. De snelheid die Norris had ten opzichte van de Ferrari, was eigenlijk niet genoeg om hem in te halen. Dan moet je ervoor zorgen dat je je auto zo positioneert, dat je niet ingehaald kan worden. En als er DRS is, dan moet je als leider ervoor zorgen dat je genoeg elektrische energie hebt om dat te counteren. Dat heeft hij perfect uitgevoerd.'

'Ik vind hem misschien wel meer een teamleider dan Leclerc door de manier waarop hij (Sainz, red.) praat over de radio en de manier waarop hij het heft in eigen hand neemt', gaat Kalff verder en hij zet zijn mening kracht bij door een voorbeeld van eerder dit jaar aan te halen. 'In herinnering aan Hongarije, toen werd Leclerc met de harde band de baan op gestuurd en die werkte niet. Toen ze tegen Sainz zeiden dat hij naar binnen moest komen voor de harde band zei hij: ja, maar die werkt niet bij Leclerc, dus wil ik er ook niet op rijden. Doe maar wat anders. Dan ben je een teamleider. Dat hij dus nu wint, vind ik fantastisch en dat hij het op deze manier doet, vind ik ook fantastisch. Hij draagt het team op dit moment', vindt Kalff.

Pluim voor Ferrari

Niet alleen Sainz kon op positieve woorden van Kalff rekenen, maar ook Ferrari kreeg voor de verandering eens een pluim voor de gekozen strategie. 'Het is zo leuk. Als je er gewoon naar zit te kijken, dan kun je er eigenlijk heel klinisch naar kijken. En dan hebben ze het klinisch gewoon heel goed gedaan bij Ferrari', vindt Kalff. 'Vorig jaar heb ik ze ook weleens bekritiseerd na de tactische blunders die ze hebben gemaakt, maar ze hebben nu vanaf de start gezegd: zo gaan we het doen, Carlos vanaf pole en Charles vanaf P3. Leclerc moet op softs starten om zo voor Russell te komen, en dan kunnen we het controleren. En dat hebben ze perfect gedaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws