Kan Bearman rekenen op een stoeltje in 2025?: 'Hoe kan ik hem dat nu al garanderen?' Formule 1
Formule 1

Kan Bearman rekenen op een stoeltje in 2025?: 'Hoe kan ik hem dat nu al garanderen?'

Kan Bearman rekenen op een stoeltje in 2025?: 'Hoe kan ik hem dat nu al garanderen?'

Ayao Komatsu, de teambaas van Haas, keek vanaf de eerste rang toe hoe Oliver Bearman zijn Formule 1-debuut maakte bij Ferrari, en de Japanner is er dan ook van overtuigd dat hij een stoeltje verdient in de nabije toekomst. Toch kan Komatsu nog niet garanderen dat Haas plek voor hem zal hebben, ondanks dat de pas achttienjarige Brit al meerdere keren voor het team heeft getest in 2023.

Het was niet vreemd dat uitgerekend Bearman opgeroepen werd als vervanger van de zieke Carlos Sainz, al kwam het voor de jonge Brit wel als verrassing. Hij moest zijn titelkansen in de Formule 2 even inruilen voor zijn grootste jongensdroom, maar daar had Bearman verder geen moeite mee. Als kers op de taart maakte het jonge talent een goede indruk op de rest van de grid, en dat biedt logischerwijs toekomstperspectief.

Komatsu kan talentvolle Bearman geen plek garanderen

Teambaas Komatsu was zeer onder de indruk van de prestaties van de jonge Bearman, en tegenover Motorsport.com benadrukte hij dan ook dat hij blij was dat het jonge talent deze kans kreeg. ‘Het is totaal niet makkelijk om op dit circuit tijdens de derde training pas in te stappen, dus ik ben echt heel blij voor hem. Het zag er allemaal uitstekend uit.’ Toch benadrukte Komatsu dat hij Bearman niet kan garanderen dat er in 2025 al een plekje vrij zal komen bij Haas.

Haas-coureurs Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg deden het, mede dankzij hun jarenlange ervaring, namelijk ook fantastisch tijdens de race in Saoedi-Arabië. ‘Hij verdient echt een kans volgend seizoen, maar Kevin deed het ondanks zijn straffen ook fantastisch, en Nico presteerde ook precies zoals we van hem verwachten. Hoe kan ik dan nu al garanderen dat we Bearman een plek zullen bieden komend seizoen?’ De Japanner was uiteindelijk stellig: ‘Op dit moment zijn Nico en Kevin nog altijd onze coureurs voor 2025.’

Het speelde ook al wel een grote rol dat Komatsu al langere tijd wist waar Bearman toe in staat is. Na de trainingen die hij bij Haas voor zijn rekening nam wist de Japanner het zeker: de jonge Brit heeft een speciaal talent. ‘Het was voor mij en een hoop anderen al wel duidelijk dat hij een speciale coureur is. Het ligt niet alleen aan de snelheid, maar aan het feit dat hij echt een complete coureur is. Hij begrijpt doelstellingen, weet precies wat hij wel en niet kan maken, en weet gewoon precies wat hij wanneer moet doen. Hij toonde meteen al aan hoe volwassen hij is, alsof hij dit al jaren doet.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws