Zal Bearmans debuut voor sneeuwbaleffect zorgen?: 'Teams haast bang voor jonge talenten' Opinie
Opinie

Zal Bearmans debuut voor sneeuwbaleffect zorgen?: 'Teams haast bang voor jonge talenten'

Zal Bearmans debuut voor sneeuwbaleffect zorgen?: 'Teams haast bang voor jonge talenten'

Volgens voormalig Formule 1-coureur en analist Ralf Schumacher kan het Formule 1-debuut van Oliver Bearman mogelijk cruciale gevolgen hebben voor de koningsklasse van het racen. Volgens Schumacher kan het debuut van Bearman op korte termijn zelfs nog zorgen voor een hele verschuiving binnen de Formule 1.

Bearman gaf zelf al aan dat zijn debuut zelfs voor hem als een grote verrassing kwam, en ook de omstandigheden waren eigenlijk niet al te gunstig. Hij had alleen de derde vrije training nog om aan een volledig nieuwe en voor hem onbekende bolide te wennen voordat hij aan de kwalificatie moest beginnen, en dat allemaal op een circuit waar zelfs de ervaren coureurs het soms nog moeilijk hebben.

Bearmans succes mogelijk van groot belang voor jonge talenten

Schumacher heeft dan ook de nodige waardering over voor de prestatie van de pas achttienjarige Brit. ‘Hij heeft echt fantastisch werk geleverd,’ benadrukte de Duitser tegenover de Duitse tak van Sky Sports. ‘Hij reed gewoon een hele sterke race zonder ergens schade te veroorzaken. Alles is heel goed verlopen en hij mag echt trots zijn op zichzelf.’ De voormalig Formule 1-coureur rekent daarom op een rooskleurige toekomst voor Bearman: ‘Hij zal volgend jaar zijn eerste volledige Formule 1-seizoen draaien, en dit zal echt niet de laatste keer zijn dat hij punten scoort.’

Volgens Schumacher heeft het succesvolle debuut van Bearman nog een cruciaal gevolg voor de hele Formule 1. Hij gaat er namelijk vanuit dat het risico dat Ferrari heeft genomen door juist een jong talent de kans te geven uiteindelijk doorslaggevend zal zijn voor andere teams. ‘De jongens die hier in de Formule 1 komen, komen natuurlijk van een goede opleiding. Het was heel belangrijk dat iemand gewoon zou komen en er zomaar ingegooid zou worden, en dan ook nog eens een goed resultaat zou halen. Alle teams leken zelfs bang om jonge talenten aan te nemen, maar hopelijk zal dit doorslaggevend zijn voor de doorstroom van nieuwe coureurs naar de Formule 1.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws