Kerkhof: 'Echt speciaal dat Verstappen in een oogwenk weer de juiste focus kan hebben' Formule 1
Formule 1

Kerkhof: 'Echt speciaal dat Verstappen in een oogwenk weer de juiste focus kan hebben'

Kerkhof: 'Echt speciaal dat Verstappen in een oogwenk weer de juiste focus kan hebben'

Team Redline-manager Atze Kerkhof denkt dat Max Verstappen een heel speciaal talent heeft. De coureur van Red Bull Racing kan zich zonder moeite focussen op de taak die hij moet voltooien en Kerkhof stelt dat hij ook in een oogwenk deze focus op kan roepen. Zo kan hij tijdens een Grand Prix-weekend zich zowel focussen op de Formule 1 als op Team Redline. De manager van het simraceteam denkt niet dat andere coureurs hetzelfde talent hebben.

Verstappen investeert veel tijd in Team Redline. Ook tijdens Grand Prix-weekenden denkt hij met zijn teamgenoten. 'Ik weet niet of ik dit kan zeggen, maar ik kan me nog wel een moment herinneren', zegt Kerkhof op het Youtube-kanaal van Verstappen. 'Ik weet niet meer welke race het was, maar de rode vlag duurde wat langer. Max zat in de chat en ik zag zijn berichten. Hij sprak over de afstelling voor de race van een week later. Ik dacht: gast, je moet zo in de auto stappen, maar je denkt aan de set-up van je teamgenoten.'

Toch zorgde het niet voor te veel afleiding bij de Red Bull-rijder. 'Het is eigenlijk heel erg raar hoe hij uit de auto kan stappen en iets anders kan gaan doen. Dan stapt hij daarna weer in de auto om de race gewoon te winnen. Dat gebeurt in een tijdspanne van een half uur. Dat vind ik heel erg speciaal.' Kerkhof denkt dan ook niet dat veel coureurs dezelfde capaciteiten hebben als Verstappen. 'Het is echt speciaal om in een oogwenk weer de juiste focus te hebben. Hij doet dat beter dan anderen.'

'Verstappen zal het goed doen in endurance-racerij'

Verstappen staat in een eerste vrije training direct boven aan de tijdenlijsten. Kerkhof verwacht dat de Nederlander, als hij de overstap maakt naar langeafstandsraces, ook direct competitief zou zijn. 'Het niveau ligt natuurlijk hoog, want de coureurs zijn echte supersterren. Maar Max is ook een superster en hij zal geen problemen hebben om zich aan te passen aan de auto. Max praat altijd over het karten en dat het een pure vorm van racen is. De endurance-racerij is dat ook, dus ik denk dat hij het goed zal doen', aldus Kerkhof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws