Steiner over opmerkingen van andere teams: 'Laat ze het maar zeggen. Het doet me niks' Formule 1
Formule 1

Steiner over opmerkingen van andere teams: 'Laat ze het maar zeggen. Het doet me niks'

Steiner over opmerkingen van andere teams: 'Laat ze het maar zeggen. Het doet me niks'

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, laat weten zich niks aan te trekken van de negatieve opmerkingen vanuit andere teams. Waar de Amerikaanse renstal in eerdere jaren minder presteerde, begon Haas sterk aan het 2022-seizoen. Andere teams hadden hun twijfels, vanwege de samenwerking met Ferrari. Iets dat Steiner niks doet.

Steiner is kritisch op het commentaar dat teams ontvangen en leveren. 'Als je het goed doet, dan zeggen ze dat je de boel van anderen kopieert. Maar als je het niet goed doet, dan boeit niemand het', zo begint de teambaas tegenover Motorsport.com. Zelf trekt de Italiaan er zich echter niks van aan. 'Laat ze het maar mooi zeggen, we hebben dit riedeltje al wel eerder gehoord. Het doet me niks, het kan me niets schelen.'

Steiner: 'Nu zijn we financieel gelijk aan andere teams'

Ook voor de komende jaren zou het team van Haas stappen kunnen gaan zetten. Vorig seizoen kondigde het team een nieuwe titelsponsor aan: MoneyGram. Die samenwerking kan de renstal helpen met verdere stappen. 'In 2020 verkeerden we in een lastige positie, vanwege de pandemie die uitbrak. Maar ik denk dat de komst van deze nieuwe sponsor ons nu in een solide situatie brengt', verwacht Steiner.

De financiële steun kan Haas helpen om dichter bij het budgetplafond in de buurt te komen. 'Vanaf het begin waren we al solide op alle punten. Toen we in 2016 in de Formule 1 kwamen, was er geen budgetplafond, dus we stonden een stuk lager dan de andere teams. Zelfs toen we in een goede financiële situatie zaten. Maar nu zijn we vergeleken met andere teams financieel competitief. Of eigenlijk niet competitief, maar gelijk', eindigt de teambaas hoopvol.

Komende jaren verwacht Haas ook nog stappen te blijven zetten vanwege de line-up van de coureurs. Nico Hülkenberg, die vanaf komend seizoen voor het team zal uitkomen, zal helpen om meer competitief te worden. Samen met Kevin Magnussen, die afgelopen seizoen goede resultaten neerzette, en de steun van MoneyGram, kan Haas er in 2023 weer tegenaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws