La Gazzetta dello Sport: 'Mercedes loopt slechts tijdelijk voor op Red Bull' Formule 1
Formule 1

La Gazzetta dello Sport: 'Mercedes loopt slechts tijdelijk voor op Red Bull'

La Gazzetta dello Sport: 'Mercedes loopt slechts tijdelijk voor op Red Bull'

De Grand Prix van Portugal was geen teken dat Mercedes een snellere of betere auto blijkt te hebben dan Red Bull. Dat concludeert La Gazzetta dello Sport na analyse van de voertuigeigenschappen. De overwinning van Lewis Hamilton was te danken aan de zachte manier waarop zijn W12 met de banden omgaat.

De GP van Spanje dit weekend zou een beter beeld kunnen geven van welk team de beste auto heeft ontwikkeld. Het circuit van Barcelona wordt normaal gesproken gebruikt voor de wintertest en heeft alles in huis om de auto's op meerdere fronten te testen. De baan in Portimão, waar afgelopen weekend gereden werd, was eigenlijk geen goede graadmeter.

Toch werden er veel conclusies getrokken na afloop, maar dat is volgens La Gazzetta dello Sport onterecht. 'Het resultaat zou geïnterpreteerd kunnen worden als een voorsprong van de W12 op de RB16B, maar dat is te kort door de bocht. De balans verschoof slechts tijdelijk naar de kant van Mercedes. Hoge temperaturen in de race verhoogden de degradatie van de banden en de W12 kon daarvan profiteren. Die gaat namelijk veel zachter met de banden om dan de auto van Red Bull. Normaal gesproken is dat nadelig voor het op temperatuur krijgen van de banden, maar deze keer was het omgekeerde waar.'

Barcelona kan iets anders laten zien

Op papier lijkt het circuit in Barcelona redelijk gelijk te zijn aan die in Algarve. Alleen kan volgens het Italiaanse medium een specifiek aspect ervan voor een significant verschil gaan zorgen. 'De lay-out is redelijk gelijk, maar het in 2019 vernieuwde asfalt van het circuit in Barcelona biedt, in tegenstelling tot Portimão, juist zeer hoge grip. Uiteindelijk benadrukt dit jaar hoe circuitgevoelig de Formule 1-auto's kunnen zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws