Hezemans bestrijdt Verstappen-bewering Norris: 'Dan kom je er nooit voorbij' Formule 1
Formule 1

Hezemans bestrijdt Verstappen-bewering Norris: 'Dan kom je er nooit voorbij'

Hezemans bestrijdt Verstappen-bewering Norris: 'Dan kom je er nooit voorbij'

Mike Hezemans is het absoluut niet eens met de uitspraak van Lando Norris na afloop van de race in Imola. De McLaren-coureur stelde dat hij één of twee ronden meer nodig had om zijn Red Bull Racing-opponent te kunnen verschalken. Hezemans gelooft daar echter niets van en de 54-jarige autocoureur weet ook wel waarom het Norris nooit zou zijn gelukt om Verstappen te passeren.

Lange tijd bleek er geen vuiltje aan de lucht voor Verstappen, die zijn voorsprong vooral in de eerste stint op het medium rubber steeds verder uitbouwde. In de tweede stint leek de Red Bull-coureur zijn voorsprong van zo'n zeven seconden te consolideren, maar in de laatste vijftien ronden begon Norris ineens stukje bij beetje in te lopen. Uiteindelijk wist de McLaren-coureur in de laatste ronden zelfs bijna de aansluiting te vinden, maar het was net niet genoeg om een poging te wagen.

Zelf dacht Norris nog één of twee ronden nodig te hebben gehad om Verstappen de zege af te snoepen, maar daar is Hezemans het niet mee eens. 'Nou, echt niet', reageert de 54-jarige Nederlander in het Viaplay-programma In de Slipstream op de uitspraak van de enkelvoudig racewinnaar. Volgens Hezemans had Verstappen altijd wel een antwoord paraat gehad. 'Max is zo verschrikkelijk slim, hij verbruikt zo weinig kracht en blijft zo goed nadenken. Hij had gewoon heel langzaam gereden tot aan het rechte stuk en dan vol de batterij gebruikt. En dan kom je er nooit voorbij', denkt Hezemans de tactiek van Verstappen te kennen.

Verstappen-factor bijna niet meer voldoende, Red Bull moet aan de bak

Na afloop van de race stelde Verstappen, ondanks het feit dat hij alweer zijn vijfde seizoenzege boekte, meteen dat er werk aan de winkel is. Hezemans vindt dat niet zo gek. 'Dat is Max. Hij wil gewoon dat de mensen (bij Red Bull) door blijven pushen', zegt de 54-jarige, die zich ook afvraagt of de RB20 wel de beste auto van het veld is. 'Als je naar Pérez kijkt, en dat roep ik al sinds het begin, dan denk ik: is die auto wel zo goed? De auto is sowieso heel erg goed in de race, maar in de kwalificatie is het echt Max (die het verschil maakt). In de race gaat het vooral om bandenmanagement en Verstappen en Norris zijn daar gewoon het beste in. Maar nu komt McLaren toch wel akelig dicht bij en dat ziet Max ook', aldus Hezemans, die bijval krijgt van tafelgenoot Kees van de Grint.

'Je moet voorkomen dat het team een beetje achterover leunt en denkt: we hebben Verstappen', zegt de voormalig bandenexpert. 'Dat noem ik altijd de Verstappen-factor, maar op een gegeven is die factor niet meer genoeg. En daarom zou het raar zijn als hij zou zeggen: het komt wel goed. Hij weet natuurlijk ook dondersgoed dat het resultaat komt door zijn rijden, dus hij moet ook zijn team aansporen, want de concurrentie heeft al betere of gelijkwaardige auto's', sluit Van de Grint af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws