Lammers zwaar onder de indruk van Verstappen: 'Eigenlijk was die poleposition niet voor hem' Formule 1
Formule 1

Lammers zwaar onder de indruk van Verstappen: 'Eigenlijk was die poleposition niet voor hem'

Lammers zwaar onder de indruk van Verstappen: 'Eigenlijk was die poleposition niet voor hem'

Na een spannende eindsprint waar Lando Norris nog heel dichtbij wist te komen, was het uiteindelijk toch Max Verstappen die de Grand Prix in Imola wist te winnen. Dit is extra knap als je bedenkt dat Red Bull Racing in de afstelling op vrijdag nog niet alles op orde had. ‘Het was zo indrukwekkend’, vat Jan Lammers het samen bij de NOS.

Dat Verstappen gisteren de snelste tijd neer wist te zetten tijdens de kwalificatie, was volgens Lammers al bewonderenswaardig. ‘Eigenlijk was die poleposition niet voor hem’, is de voormalig Formule 1-coureur van mening. Volgens hem had eigenlijk Oscar Piastri of Lando Norris vanaf de eerste plek moeten starten. Toch wist de Nederlander het voor elkaar te krijgen de rest van het veld letterlijk te snel af te zijn.

Met deze poleposition evenaart Verstappen het record van Ayrton Senna. De twee coureurs staan nu allebei op acht opeenvolgende poles. ‘Max kan daar een record voor zichzelf van maken’, benadrukt Lammers. Als de Nederlander volgende week in Monaco de snelste kwalificatietijd rijdt, is het nieuwe record alleen van hem. Vorig jaar wist de drievoudig wereldkampioen Fernando Alonso nog van de voorlopige poleposition af te stoten, terwijl het leek alsof dit onmogelijk was. Een pole in Monaco ligt dus zeker niet buiten de lijn der verwachtingen.

Verstappen vertoont veel gelijkenissen met Senna

Volgens Lammers hebben Verstappen en de omgekomen Braziliaanse coureur veel gemeen. ‘Hun puurheid en hun passie’, noemt hij als voornaamste gelijkenissen. ’Senna trok zich niets aan van wat mensen van hem vonden. Dat heeft Max ook’, vertelt de voormalig coureur. ‘Ze waren helemaal gefocust op hun sport en niets anders. Hun eerlijkheid en puurheid als sportman in de autosport, dat is wat de overeenkomst is’, prijst hij de twee wereldkampioenen. ‘En acht polepositions op een rij, een prachtig begin’, voegt hij er nog aan toe.

Dat Verstappen een passie voor autosport heeft, bewees hij dit weekend nog maar eens. Naast de Grand Prix reed hij namelijk ook nog een deel van de online-24 uur van de Nürburgring. De analisten van de NOS menen dat dit de Limburger wellicht juist ontspanning geeft in plaats van extra druk. ‘Max is de man-to-beat in de echte F1. Bij die online-race is dat niet zo’, vertelt Lammers. ‘Daar heeft hij collega’s waar hij wat van kan leren. Dat doet hij om zichzelf scherper te maken. Alles wordt bij het simracen genadeloos afgestraft’, vervolgt hij. ‘Het geeft aan hoeveel passie hij ervoor heeft. En hoeveel plezier hij in het racen heeft.’ Ernest Knoors beaamt de woorden van zijn collega. ‘Het is bijna ontspanning. De een drinkt wijn en eet pasta, hij doet dit’, concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws