Alpine heeft hoop gevestigd op Miami: 'Daar moeten we laten zien wat we waard zijn' Formule 1
Formule 1

Alpine heeft hoop gevestigd op Miami: 'Daar moeten we laten zien wat we waard zijn'

Alpine heeft hoop gevestigd op Miami: 'Daar moeten we laten zien wat we waard zijn'

Alpine had het zwaar in Bakoe en volgens teambaas Otmar Szafnauer moeten nu alle pijlen gericht zijn op een succesvol weekend in Miami. Volgens de Amerikaan was het raceweekend in Azerbeidzjan verreweg het slechtste weekend van Alpine tot nu toe. 'Zo'n weekend mag niet nogmaals voorkomen', vertelt de teambaas bij SoyMotor.com. De Franse renstal kijkt nu vooruit naar Miami, waar ze 'moeten laten zien wat ze echt waard zijn', aldus Szafnauer.

Alpine kwam naar Bakoe met een heus updatepakket, maar het heeft niet mogen baten. Vanwege tijdgebrek zijn niet alle upgrades getest, waardoor nu de hoop is gevestigd op het weekend in Miami, waar het team wel meer tijd met de vrije trainingen heeft om de auto goed te testen. Tot nu toe is het nog niet het jaar van Alpine. Het team heeft slechts acht punten op de teller staan. Ze verlieten Bakoe zonder nieuwe punten.

Szafnauer: 'In Miami moeten we meteen vanaf vrijdag goed starten'

Het team is er nu dus op gebrand om in Miami wel punten binnen te slepen. Szafnauer is optimistisch, omdat het team daar wel drie vrije trainingen zal hebben om de verbeteringen te testen. 'In Australië hebben we al laten zien dat we racetempo hebben, nu moeten we in Miami even de verbeteringen testen', vertelt de Alpine-teambaas. 'We blijven als team hard werken en willen alles maximaliseren. Dat moet dus zeker in Miami gaan gebeuren, na het tegenvallende weekend in Bakoe.'

Het liefst wil Szafnauer het raceweekend in Azerbeidzjan vergeten, maar hij erkent ook dat het team van de problemen moet leren. 'Het was het slechtste weekend tot nu toe en we moeten ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt', vertelt de teambaas. 'We begonnen al met problemen op vrijdag en dat hebben we helaas niet kunnen herstellen. We moeten dit soort tegenslagen beperken in de komende races en in Miami meteen goed starten. We moeten laten zien wat we waard zijn en op zondag punten scoren', aldus Szafnauer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws