Ferrari rustig gebleven na moeilijke start: 'Stelden concept niet meteen ter discussie' Formule 1
Formule 1

Ferrari rustig gebleven na moeilijke start: 'Stelden concept niet meteen ter discussie'

Ferrari rustig gebleven na moeilijke start: 'Stelden concept niet meteen ter discussie'

Frédéric Vasseur kan met de podiumfinish van Charles Leclerc vrijuit stellen dat het team van Ferrari progressie heeft weten te boeken. Ondanks dat Red Bull Racing onverslaanbaar bleek tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, heeft Ferrari wel een stap weten te zetten wat betreft race pace. Voor Vasseur was het vooral belangrijk om in de afgelopen weken in alle rust door te werken en niet als een kip zonder kop het concept te verwerpen.

Afgelopen weekend kon Vasseur voor het eerst echt juichen als Ferrari-teambaas. Na een belabberde start van het seizoen pakte Leclerc het eerste podium van de Italiaanse renstal van dit jaar. Dit bevestigt volgens Vasseur de progressie die de Scuderia heeft gemaakt in de afgelopen maanden. 'Als je thuiskomt met nul punten, neemt niemand je serieus als je praat over vooruitgang', geeft de Fransman toe bij Auto, Motor und Sport. Met een podium kan Vasseur dat wel vrijuit zeggen. 'We gaan de goede richting op.'

Vasseur: 'Gooiden niet blindelings nieuwe onderdelen op de auto'

Het weekend begon al goed aangezien Leclerc tweemaal poleposition kon pakken. Qua race pace en bandenmanagement zit het nog niet helemaal goed bij Ferrari, maar het team pakte het slim aan op het Baku Street Circuit. 'Het was ons plan om het rustig aan te doen, om reserves te hebben voor het einde. We dachten al dat Fernando (Alonso, red.) de banden aan het begin zou beschermen en dan de snelheid zou verhogen. Daarom hebben we het op dezelfde manier gedaan.'

Het team van Red Bull had nog wel een te grote voorsprong. 'We hebben een auto waarmee we Red Bull in één ronde kunnen verslaan, maar we moeten eraan werken om consistent te zijn over veel ronden.' Vasseur verwacht nog meer stappen te kunnen zetten, net als in de afgelopen weken. 'We bleven rustig doorwerken, stelden het concept niet meteen ter discussie en gooiden niet blindelings nieuwe onderdelen op de auto', besluit de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws