Leclerc deelt anekdote over Vettel: 'Ik kwam ontspannen aan en hij was er al anderhalf uur' Formule 1
Formule 1

Leclerc deelt anekdote over Vettel: 'Ik kwam ontspannen aan en hij was er al anderhalf uur'

Leclerc deelt anekdote over Vettel: 'Ik kwam ontspannen aan en hij was er al anderhalf uur'

Charles Leclerc zegt zich te hebben verbaasd over, maar ook veel geleerd te hebben van Sebastian Vettel, die volgens de Monegask de hardste werker in de paddock is. Met name toen Leclerc jonger was en in zijn begintijd bij Ferrari zat, was Vettel van belang in het leerproces van de inmiddels 25-jarige coureur.

'Ik heb veel van hem geleerd. Vooral op dat punt in mijn carrière, toen ik nog heel jong was, was het goed om een ​​ervaren coureur als Seb aan mijn zijde te hebben', vertelt Leclerc in gesprek met Motorsport-Magazin.com. Ze spreken elkaar nog altijd geregeld. 'We sturen elkaar niet wekelijks berichten, maar als er niets tussenkomt, schrijven we elkaar altijd.'

Leclerc weet nog goed dat hij in 2019, zijn eerste jaar bij Ferrari, verbaasd was over de werkwijze van Vettel. 'Toen ik van Alfa Romeo overkwam, kwam ik 's ochtends ontspannen aan en hij was al anderhalf uur op kantoor. De eerste keer vroeg ik mezelf af: waarom doet hij dit? Waar heeft hij zoveel tijd voor nodig? Nu kom ik ook vrij vroeg aan en vertrek ik heel laat.'

Leclerc: 'Vettel hardste werker in Formule 1-paddock'

Vettel was twee jaar lang de teamgenoot van Leclerc en daardoor leerde laatstgenoemde heel veel. 'Met meer ervaring en hoe meer ik met hem sprak, zag ik dat er kleine details zijn waar ik in het begin geen aandacht aan besteedde, maar hij deed dat wel. Dat maakte het verschil. Hij is de hardste werker in de Formule 1-paddock, zeker', aldus een lovende Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws